Europa ÎNCERCUITĂ! Declarație alarmantă, aparținând unui oficial italian de rang înalt

Intervenţia militară a Rusiei în Libia şi suplimentarea prezenţei militare în Marea Neagră şi Marea Mediterană are rolul de încercuire a Europei cu capacităţi militare, într-un „joc cu miză geostrategică”, afirmă amiralul Luigi Binelli Mantelli, fost şef al Statului Major al Armatei Italiei, menționeză gandul.info.

Luigi Binelli Mantelli, care a fost şef al Statului Major al Armatei Italiei în perioada 2013-2015, a argumentat, într-un interviu acordat publicaţiei EUObserver, că încercarea Rusiei de a instala capacităţi militare în Libia are o miză mult mai mare decât accesul la resurse de petrol, gestionarea imigraţiei sau combaterea terorismului.

„Principalul obiectiv al preşedintelui Vladimir Putin este ca Rusia să joace un rol din ce în ce mai mare ca putere mondială, pentru a depăşi oarecum chiar şi Statele Unite ca lider al ordinii internaţionale post-Războiul Rece”, atrage atenţia amiralul italian.

„Rusia consolidează prezenţa militară strategică în regiunea Arctică, în Marea Baltică, în Marea Neagră şi în regiunea Mediteranei, creând un arc de fier”, a explicat Mantelli, subliniind că aceasta este părerea lui, nereprezentând poziţia oficială a Italiei.

Surse militare au semnalat recent că Rusia ar fi mobilizat membri ai forţelor speciale şi avioane militare în vestul Egiptului, în apropierea frontierei cu Libia.

Avioane militare ruse efectuează frecvent zboruri în zona Canalului Mânecii. Moscova argumentează că pur şi simplu adoptă măsuri simetrice ca reacţie la suplimentarea efectivelor NATO în estul Europei, mai scrie gandul.info.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.