Există un medicament apărut pe piață în urmă cu 60 de ani, care ne-ar putea ajuta să ne prelungim viață și să ne menținem tineri pentru mai mult timp

foto: sciencealert.com

Cu toții dorim să trăim mai sănătos, dar, în ciuda creșterii duratei de viață pe Pământ, încă nu am ajuns la capacitatea de a trăi veșnic, nu pe acest Pământ în orice caz.

Totuși cercetătorii cred că ar fi găsit ceva care ar putea încetini procesul de îmbătrânire în întregime. Un medicament care utilizat de către bolnavii de diabet zaharat. Cunoscut sub numele de metformin, medicamentul se găsește pe piață de aproximativ 60 de ani. Însă motivul pentru care oamenii de știință sunt atât de interesați acum este că, în acea perioadă, cercetatorii au observat ca medicamentul poate reduce îmbătrânirea celulelor și implicit să prelungească viața.

Există mai puține studii, dar există un semnal că ”metforminul previne declinul cognitiv”, susține co-autorul studiului, Nir Barzilai, de la Colegiul Albert Einstein de Medicină. Medicamentul a fost aprobat în Franța în anul 1957 și luptă împotriva diabetului de tip 2 și a chisturilor ovariene.

Medicamentele antidiabetice provoacă scăderea glucozei, a insulinei și IGF-1. Cu alte cuvinte, tratamentul cu aceste este similar cu cel al unor diete bazate pe foarte puțin carbohidrați, dovedite că ajută organismul să se mențină mai tânăr și sănătos. Soarecii tratați cu acest medicament au avut o durată de viață mai mare cu aproape 40%, cu semne că au rămas mai tineri pentru mai mult timp. La om, dacă lucrurile ar sta la fel, ne-ar putea prelungi viața de la 80 de ani, în medie, până la 120 de ani.

Pe baza acestor observații, Administrația pentru Alimentație și Medicamente din SUA (FDA) a dat undă verde medicamentului pentru a fi din ce în ce mai testat și studiat pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire. Dacă se va ajunge la aprobare, va fi pentru prima dată când FDA recunoaște un medicament ca fiind eficient în lupta cu îmbătrânirea, pe care mulți oameni de știință o consideră o boală.

Pentru a fi clar, medicamentul nu are intenția de a opri moartea pentru totdeauna – ar putea pur și simplu să frâneze procesul de îmbătrânire pentru a menține oamenii mai sănătosi pentru mai mult timp.

Pentru ”amatorii de nemurire”: medicamentul se află într-un program de testare. Rezultatetle testului vor fi sau nu vor fi publicate peste cativa ani.

sursa: sciencealert.com

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.