Există un medicament împotriva coronavirus deja în farmacii, doar că trata altceva. Este eficient și împotriva virusului Zika.

foto: en.as.com

Un studiu dă speranțe stopării pandemiei! Un medicament împotriva coronavirus există deja în farmacii, doar că trata altceva! Un grup de cercetători de la Universitatea Monash din Australia susține că a descoperit un medicament care se găsește în farmacii și care ar fi capabil să ucidă coronavirusul.

Studii realizate de echipa de experți australiană au fost realizate în de laborator, descoperindu-se faptul că acest medicament a ucis coronavirusul în 48 de ore. Este vorba despre un antiparazit, Ivermectina, folosit până în prezent împotriva păduchilor și scabiei, conform en.as.com.

Descoperită în 1945, Ivermectina mai este cunoscută în farmacii și sub numele de Stromectol. Conform oamenilor de știință, în cadrul mai multor teste de laborator, o singură doză a stopat extinderea virusului în cultură:

„Am descoperit că o singură doză a eliminat tot materialul genetic al virusului în doar 48 de ore, iar după 24 de ore am putut observa o reducere seminficativă”, a spus Kylie Wagstaff.

Echipa de cercetare urmează să stabilească și mecanismul prin care acest posibil tratament acționează asupra COVID-19, ulterior rămânând să calculeze și dozajul optim pentru oameni.

”Durata până la care ar putea apărea unui vaccin este destul de mare, iar un medicament va putea ajuta mai repede omenirea”, a completat Wagstaff.

Studiile în laborator au mai indicat Ivermectina ca fiind eficient și împotriva virusului Zika.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.