Există sau nu există viață după moarte? Peste 1.000 de gene revin la viață la nici două zile după ce… murim!

foto: biominas.org.br

Există sau nu există viață după moarte? Aceasta este întrebarea care îi macină pe oameni încă din cele mai vechi timpuri. Dovezi științifice de necontestat nu au fost încă găsite, însă cercetătorii par a face din ce în ce mai multe progrese în elucidarea misterului.

Potrivit unor experimente derulate recent de geneticienii Universității din Washington, nu mai puțin de 1063 de gene revin la viață după câteva zile de la survenirea… morții. Studiul a analizat ARNr-ul mai multor șoareci și pești zebră morți. Potrivit acestuia, anumite celule crează o copie provizorie a instrucțiilor genetice sub forma unui lanț ARN, la câteva ore de la încetarea vieții. Cu cât mai multe copii, cu atât mai multe gene se reactivează.

În celule se găsesc diferite tipuri de ARN. Proporția lor diferă, cea mai mare cantitate este reprezentată de ARNr , care ocupă cam 80-90% din ARN-ul celular, apoi regăsim ARNt în proporție de 10-15% și într-o proporție de nici 5%, ARNm.

Oamenii de știință susțin că descoperirea este extrem de importantă, atât pentru cercetarea unei eventuale forme de existență a noastre după moarte, cât și în perfecționarea operațiunilor de transplant de organe.

Sursa: dailymail.co.uk

Traducere și adaptare: Radu Ungureanu

Articol relatat de portalul cunoastelumea.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.