Formula siberiană de ”Energie” și alte leacuri pentru bătrâni

foto: softblog.co

Formula siberiană de „Energie”

Este un preparat apreciat în mod deosebit de practicienii medicinei populare, ca medicament eficient în combaterea oboselii, scăderea energiei şi semnelor de debilitate senilă. Cea mai bună formulă e urmatoarea:

Ingrediente: 4 căţei mici de usturoi, bine pisaţi; 4 cepe proaspete de mărime naturală se dau prin maşina de tocat carne, păstrând sucul; 150 g ovăz; 40 g rădăcină de valeriana (Valeriana officinalis – se găseşte în farmacii) rasă mărunt.

Mod de preparare: toate ingredientele se amestecă cu 700 g. miere şi se fierb la foc mic, până când întreaga masă are consistenţa unei creme subţiri. Preparatul se păstreaza pe o farfurie şi se lasă să se răcească. Apoi se taie în bucăţele şi se pastrează la rece.
Doza: 3-6 bucăţi (o bucată are în jur de 2-3 cm) pe zi, înainte de masă.

Două remedii energizante pentru vârstnici cu infirmităţi

Următoarele medicaţii au fost prescrise bătrânilor suferinzi de debilitate generală, pierderea energiei şi a poftei de mâncare, deficienţe respiratorii şi o serie de alte afecţiuni. Originare din regiuni diferite, unul din Siberia, celălalt din Ucraina, aceste două remedii se bazează pe puterea extraordinară curativă a usturoiului.

”Remediul siberian”

A fost prescris de practicieni persoanelor în ultimul stadiu de senilitate – celor practic imobilizaţi de debilitate generală, angină pectorală, deficienţe cronice ale aparatului respirator, lipsă totală de energie. Preparatul este simplu şi eficace. Ingrediente: 100 g usturoi, 150 g ceapă, 350 g miere, 2 linguri oţet (preferabil de mere). Mod de preparare: usturoiul şi ceapa se dau printr-o răzătoare fină, apoi se adaugă oţetul. Se lasă la un loc cald 24 de ore. Apoi mierea se încălzeşte la foc încet, până ajunge la punctul de fierbere, amestecându-se încontinuu. Usturoiul, ceapa şi oţetul se amestecă bine cu mierea fierbinte şi se lasă apoi să se „coacă” la loc cald, timp de 7 zile.

Ulterior, se strecoară printr-o sită deasa. Doza: 4 linguriţe luate una după alta, o dată pe zi. Tratamentul se continuă fără să se întrerupă. Are un efect cumulativ.

Elixirul ucrainean

Acest remediu este întrebuinţat în provinciile Kiev şi Harkov de peste 500 de ani şi a fost şi mai este un adevărat „elixir al tinereţii”. Se recomandă, în special, când „bolile bătrâneţii” sunt combinate cu obezitatea.

Reţeta: 350 g usturoi bine pisat se amestecă cu sucul a 24 de lămâi (fără seminţe). Se lasă 24 de ore într-un borcan acoperit cu tifon. Se agită bine înainte de întrebuintare. Doza: o linguriţă seara, cu o jumătate de pahar de apă caldă. În 10 zile, apare o îmbunătăţire a tonusului întregului organism. Acest medicament poate fi folosit şi de tinerii care se plâng de lipsă de energie, subtensiune sau se simt obosiţi când fac efort.

sursa: apropomagazin.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.