(FOTO+VIDEO) Imagini incredibile din oraşul subteran în care trăiesc mii de oameni

Dunele de nisip ale vastului deşert din zona sudică a Australiei ascund în subteran un fenomen greu de explicat, care a stârnit curiozitatea oamenilor din întreaga lume. O banală scobitură în deşert face trecerea către un tărâm subteran de poveste unde trăiesc mii de oameni în condiţii similare celor de la suprafaţă.

Oraşul subteran Coober Pedy a fost făurit cu dibăcie de lucrătorii minelor de opal din regiunea, care şi-au făcut un adăpost pentru a scăpa de căldura ucigătoare de afară.

Între timp, oamenii au continuat să sape în subteran, devenind astfel căminul a peste 3.000 de oameni care trăiesc tot timpul anului la o temperatură de 23-25 de grade Celsius.

Fabulosul oraş subteran se întinde pe o distanţă de mai mulţi kilometri, iar sub pământ, locuitorii beneficiază de aceleaşi facilităţi de la suprafaţă: restaurante, cafenele, cinci biserici, hoteluri, magazine, etc.

Coober Pedy poate fi vizitat şi de cei care vor să trăiască măcar o dată în viaţă experienţa unui trai în subterană, însă cazarea nu este accesibilă oricui. O cameră dublă costă cel puţin 193 de dolari pe noapte, potrivit realitatea.net.

sursa și foto: frip.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.