Fructul recomandat pentru toţi fumătorii. Ar trebui să-l consume cât mai des

Kiwi este un fruct exotic care contine o importanta cantitate de vitamina C. Beneficiile sale nu se opresc aici. Acest fruct este foarte bun pentru fumatori, imbunatateste tranzitul intestinal si este aliatul tau in lupta cu kilogramele.

1. Kiwi are un continut ridicat de vitamina C

Kiwi este unul dintre fructele cu cel mai ridicat continut de vitamina C, mai mare decat portocala. Un fruct de 110-120 g este suficient pentru a satisface necasarul zilnic de vitamina C al unui adult. O adevarata mina de aur, mai ales daca esti fumator, deci susceptibil sa ai o carenta de vitamina C.

2. Kiwi te protejeaza de gripa

Un studiu italian a demosntrat ca la copiii care au mancat kiwi au aparut mai putine probleme respiratorii si le-a curs nasul mai putin decat celor care nu au mancat. Binefacerile consumului de kiwi in domeniul ORL se explica prin bogatia in vitamina C.

3. Kiwi imbunatateste tranzitul intestinal

Kiwi contine o cantitate mare de fibre ce favorizeaza tranzitul intestinal. Doua fructe furnizeaza mai mult de 5 grame de fibre, adica in jur de 15% din doza zilnica recomandata. Acest lucru te va ajuta sa combati o constipatie usoara, in paralel cu consumul altor fibre (fructe si legume, cereale, leguminoase).

4. Kiwi, aliatul tau in lupta cu kilogramele

Kiwi iti va fi un aliat de nadejde daca tii regim, in primul rand pentru ca are doar in jur de 50 de calorii la 100 de grame. Kiwi contine mai mult de 80% apa si doar 0,3% grasime si are un aport deloc neglijabil de potasiu, care are un efect usor drenant si diuretic. Gratie gustului si culorii sale, kiwi te ajuta sa faci salate de fructe vesele si hranitoare.

5. Kiwi pentru sanatatea arterelor

Kiwi participa la prevenirea maladiilor cardio-vasculare, regland nivelul de colesterol si de zahar din sange. Cercetatorii norvegieni au observat ca prin consumul a 2-3 kiwi pe zi timp de o luna se reduce agregarea plachetara si scad trigliceridele, doi factori de risc asociati bolilor cardio-vasculare.
6. Kiwi este un super antioxidant

Vitamina C din kiwi face parte din antioxidantii de care avem nevoie sa luptam cu tot ceea ce ne agreseaza organismul: frig, poluare, infectii. In afara de vitamina C, kiwi contine si alti antioxidanti, cum ar fi vitamina E si polifenolii. In plus, antioxidantii din kiwi sunt foarte bine absorbiti de organism.

La fel ca cea mai mare parte a fructelor exotice, kiwi poate cauza reactii alergice manifestate prin simptome cutanate sau respiratorii. Trebuie sa fii atent mai ales daca esti deja alergic la polen, susan sau latex. Ca masura de precautie, nu este indicat sa dai kiwi copiilor care nu au implinit un an.

sursa: curademiere.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.