Germania construieşte ”DISCRET” o armată europeană, alături de Cehia şi România

O dată la câţiva ani, ideea unei armate europene ajunge din nou în atenţia publică pentru a genera tărăboi între aliaţii care nu doresc o alternativă la NATO. Însă, Germania a reuşit în acest an să facă un pas radical în direcţia realizării unei armate europene, fără să stârnească mare interes politic, după ce a anunţat o integrare a forţelor armate cu Cehia şi România, scrie Foreign Policy, potrivit News.ro.

Ideea unei armate europene este atât o fantezie, cât şi o „sperietoare” pentru ţările UE. În acest sens, fiecare federalist susţine că o forţă comună de apărare este necesară pentru a ridica poziţia în lume a Europei, dar britanicii şi-au exprimat oroarea cu privire la o potenţială alianţă militară care este rivală NATO.

Totuşi, germanii, românii şi cehii au făcut un pas radical în direcţia realizării unei armate europene, evitând în acelaşi timp orice tărăboi politic prin anunţarea integrării forţelor armate.

Armata română nu se va alătura în totalitate Bundeswehrului, iar acelaşi lucru este valabil şi pentru forţele armate din Cehia, scrie realitatea.net.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.