Ghidul de interpretare a analizelor medicale

Interpretarea analizelor medicale este o provocare pentru cei fără studii medicale. Această informație te va ajuta să descifrezi un buletin de analize.

1. Analize hemetologice. NLF: informații de spre celulele care intră în compoziția sângelui. Globule roșii, globule albe și trombocite.

Hematii – eritrocite: Într-un milimetru cub de sânge se află 4,2-5,5 milioane de hematii. Parametri precum: VGM, TCMH, CCMH oferă date despre volumul, densitatea și concentrația globulelor roșii. Altfel dacă norma de VGM este mai mică atunci aveți anemie cauzată de lipsa de fier.

Hemoglobina HG: Este un pigment care se găsește în celulele roșii. Ajută la transportul oxigenului de la plămâni către țesuturi și a bioxidului de carbon de la țesuturi către plămâni.

Leucocite sau celule albe: Au rolul de apărare a organismului. Numărul lor pe milimetru cub variază de la 4.000 la 10.000 în mod normal. Este important de știut numărul fiecărei familii de leucocite.

Limfocite 1200-2400/mm cub. Monocite 0-1000/mm cub. Bazofile 0-400/mm cub.

Trombocite: Măduva osoasă le produce și au rol de coagulare a sângelui. Numărul normal este de 150.000-300.000/mm cub. Când numărul acestora scade există riscul de hemoragie.

2. Analize biochimie.

Glucoza- glicemia: Cantitatea de zahăr din sânge. Cantitatea normală este 0,7-1,10/litru.

Creatina: Provine din metabolismul mușchilor și este dovadă a bunei funcționări a rinichilor. Norma este 13 mg/litru.

IMPORTANT!

Între timp, vă recomandăm să nu ezitați să vă prezentați la cabinetul medical în cazul în care vă confruntați cu probleme de sănătate.

sursa si foto: secretelesanatatii.info

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.