În sfârșit și vești bune! Al doilea val de infecţii cu coronavirus, improbabil, susține OMS

foto: redactia.ro

Toți ne întrebăm dacă și când ne vom confrunta cu un al doilea val de infecții cu noul coronavirus. Oficialii ridică din umeri și se așteaptă ca din toamnă să fie înregistrate noi infecții. Cu toate acestea, OMS are câteva vești bune.

Maria Neira, directoarea pentru sănătate publică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, consideră din ce în ce mai puțin probabil un al doilea val al infecțiilor cu coronaviurs. Acesta a declarat luni că modelele cu care se lucrează elimină „tot mai mult” posibilitatea producerii unui al doilea val important de coronavirus.

Maria Neira a cerut totuşi „multă prudenţă” şi „bun simţ” în această fază „foarte critică” de eliminare a restricţiilor, scrie redactia.ro. Responsabila OMS a cerut populaţiei să nu dea dovadă „nici de paranoia, nici de excesivă relaxare” şi să „înveţe să convieţuiască cu bolile infecţioase”.

„Există multe modele care avansează numeroase probabilităţi: de la o reizbucnire punctuală şi până la un al doilea val important, dar această ultimă posibilitate este tot mai mult eliminată. Suntem mult mai bine pregătiţi în toate domeniile”, a spus ea, potrivit Agerpres.

Citiți mai departe pe redactia.ro.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.