Înălțimea ta îţi poate spune la ce boli eşti predispus şi de care eşti ferit

foto: Radio 105

Unii dintre noi sunt mici de înălţime, alţii nu ştiu ce să mai facă pentru a părea mai scunzi. Ştiai însă că această caracteristică îţi poate spune cum stai cu sănătatea

Cercetatorii sunt entuziasmati in aceasta privinta deoarece vor reusi sa elucideze misterele bolilor mai usor. Atat oamenii mici de statura cat si oamenii inalti sunt predispusi sa dezvolte anumite afectiuni. De aceea, este bine sa stii din timp care sunt punctele sensibile ale corpului tau, scrie ziarulnational.md.

Afla din acest articol ce afectiuni ameninta organismul persoanelor mici de statura!

Bolile de inima afecteaza oamenii mici de inaltime

Studiile din ultimii ani au scos la iveala faptul ca oamenii mici de inaltime se confrunta cu un risc mai mare de dezvoltare a afectiunilor de inima, de aproximativ 50%. Au fost luate in calcul 52 de cercetari, studii la care au participat in jur de trei ilioane de femei si barbati. Inca nu se stie daca acest lucru are legatura cu diametrul mai mic al arterelor ori nu. Inca se fac cercetari despre o posibila legatura intre inaltime si bolile de inima.

Atacul cerebral, o amenintare pentru persoanele mici de statura

La fel ca bolile de inima, atacul cerebral este mai intalnit in randul oamenilor mici de inaltime. Cel putin asa reiese din cercetarile specialistilor in domeniu. Conform unui studiu publicat in 2002 in revista Stroke, persoanele mai mici de inaltime sunt cu 54% mai expuse riscului de a face un atac cerebral, la un moment dat in viata, spre deosebire de cele mai inalte.

Alzheimer, inca o afectiune grava pe lista oamenilor mici de inaltime

Boala Alzheimer este des intalnita in randul persoanelor in varsta. Desi se cunoaste faptul ca factorul genetic joaca un rol esential in instalarea acestei afectiuni, specialistii in domeniu au descoperit ca oamenii mici de inaltime sunt mai predispusi sa o dezvolte odata cu inaintarea in varsta.

Studiul, care a comparat 239 de pacienti bolnavi de Alzheimer cu 341 de persoane care o tineau sub control, a scos la iveala faptul ca barbatii care au o inaltime de peste 1.70 metri au cu 59% mai putine sanse sa se imbolnaveasca de aceasta afectiune. Prin urmare, cei care sunt mai scunzi si au astfel de cazuri in familie trebuie sa incerce sa previna, pe cat posibil, instalarea dementei.

Daca acum ai cateva motive in plus sa te simti complexata pentru faptul ca te numeri printre oamenii mici de statura, afla ca nici cei inalti nu sunt feriti de boli , ci au si ei problemele lor de sanatate. Iar vestea buna este ca persoanele scunde se confrunta cu un risc mai mic de dezvoltare a cancerului, a diabetului si a problemelor cu spatele.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.