Învață să slăbești științific, fără vizite pe la nutriționiști. Alimentele cu calorii negative care te ajută să slăbești

foto: vixendaily.com

Probabil că termenul de alimente cu calorii negative creează mici neînțelegeri, deoarece suntem obișnuiți ca tot ceea ce este „negativ” să fie și rău. Însă lucrurile stau tocmai invers în această situație, acest tip de alimente putându-ne ajuta să slăbim în mod sănătos, fără a fi nevoie să ne înfometăm.

Ce este echilibrul de calorii negative?

Nu există alimente care să aibă într-adevăr calorii negative, deoarece caloriile sunt o unitate fizică care nu poate fi niciodată negativă. Termenul de alimente cu calorii negative se referă la acele alimente cu un nivel caloric atât de scăzut încât, deși ne satisfac necesarul zilnic de energie și ne susțin digestia, ne ajută în același timp să slăbim.

De pildă, apa este cu siguranță un aliment cu calorii negative. Acest lichid nu conține nicio calorie, dar organismul trebuie să consume energie pentru a-l procesa.

Numărul alimentelor cu calorii negative nu este foarte mare. Deși urmează să îți prezentăm o listă cu astfel de alimente, adevărul este că doar câteva dintre acestea te vor ajuta să arzi mai multe calorii decât îți oferă.

Însă nu uita că organismul tău consumă energie atunci când îndeplinește funcțiile de bază necesare pentru ca tu să trăiești (cum ar fi respirația). Din acest motiv, alimentele cu calorii negative te pot ajuta să slăbești chiar și în momentele în care nu faci nimic.

Ce măsuri de precauție ar trebui să iei înainte de a încerca să slăbești cu ajutorul alimentelor cu calorii negative?

Una dintre greșelile pe care mulți dintre noi le facem atunci când vrem să slăbim și să adoptăm o dietă nouă este să consumăm doar alimentele recomandate de aceasta. Nu este deloc indicat să facem acest lucru, deoarece lipsa de energie și nutrienți poate duce la malnutriție.

Pentru a ne menține sănătatea, trebuie să încercăm să urmăm o dietă echilibrată care să includă toate alimentele necesare pentru ca organismul nostru să funcționeze în mod corespunzător.

Cum poți să îți detoxifiezi organismul cu ajutorul alimentelor cu calorii negative?

Pentru a putea profita la maxim de beneficiile oferite de alimentele cu calorii negative în ceea ce privește pierderea în greutate, te sfătuim să îți supui organismul unui proces de detoxifiere în care le incluzi și pe acestea.

Acest proces poate fi realizat într-un interval de două sau trei zile, ori de câte ori simți că organismul tău trebuie să se revigoreze. Însă, pentru a profita de proprietățile benefice ale acestora tot timpul, poți include aceste alimente și în dieta ta zilnică.

Obiceiuri de evitat atunci când consumi alimente cu calorii negative

Dacă vrei să slăbești cu ajutorul alimentelor cu calorii negative, nu trebuie să urmezi o dietă foarte strictă. Ia seamă de următoarele sfaturi:

• Nu consuma aceste alimente în exces, deoarece componentele din care sunt alcătuite ți-ar putea afecta sănătatea în mod negativ.

• Nu mânca încontinuu. Planifică-ți cinci sau șase mese pe zi și crește-ți aportul de alimente cu calorii negative în cele două sau trei zile în care îți supui organismul procesului de detoxifiere.

• Pe cât posibil, consumă numai alimente crude, astfel încât să poți profita de toate proprietățile benefice oferite de acestea.

• Chiar și după ce ai încheiat procesul de detoxifiere, urmează în continuare o dietă sănătoasă și echilibrată.

Ce alimente cu calorii negative ar trebui să consumi?

• Legume: sparanghel, fasole verde, alge, varză de Bruxelles, morcovi, conopidă, țelină, varză, ridichi, mazăre, varză chinezească, praz, salată verde, cicoare, spanac, roșii.

• Fructe: mere, afine, merișoare, lămâi, zmeură, grepfrut, lămâi verzi.

• Mirodenii și plante aromatice: scorțișoară, cuișoare, chilli, coriandru, semințe de in, usturoi, ghimbir, ceapă, pătrunjel.

Alte beneficii ale alimentelor cu calorii negative
• Activează metabolismul

• Pot ține sub control glicemia

• Cresc nivelul de energie

• Îmbunătățesc digestia și contribuie la curățarea colonului

• Ajută la curățarea ficatului

• Luptă împotriva retenției de fluide și ameliorează balonarea

• Reduc nivelul de colesterol din sânge

• Contribuie la sănătatea părului, pielii și chiar a unghiilor

• Îmbunătățesc abilitatea de concentrare

• Anumite astfel de alimente pot preveni sau ameliora stresul, anxietatea și depresia

sursa: humormagazin.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.