Îți cureți sinusurile în câteva secunde folosind doar degetele

Atunci cand te loveste un nas infundat, simti de parca nu o sa mai respiri niciodata la fel de clar si de usor ca inainte. Alergii, raceli, si chiar modificari ale vremii pot sa iti lase sinusurile blocate, medicamentele fiind aparent singura solutie. Dar nu e nevoie sa recurgi la medicamente inca – sa scapi de un nas, cap sau urechi infundate este usor precum atingerea unui punct de presiune.

Foloseste-ti limba si apasa intre sprancene

Intreaga idee se bazeaza pe reducerea sau eliminarea excesului de mucus, care este cauza principala a sinusurilor infundate. Acest lucru poate fi tratat in mod eficient prin presopunctura. Aveti posibilitatea sa aplicati presiune asupra unor puncte specifice pe corp pentru a stimula fluxul de fluid si sa curatati nasul de mucus. Acest lucru va va ajuta sa respirati mai usor.

Aceasta metoda de ameliorare a sinusurilor blocate include impingerea limbii pe cerul gurii, in timp ce apasati simultan cu un deget intre sprancene. Ar trebui sa mentineti presiunea in aceste puncte timp de 20 de secunde. Vei incepe sa simti miscari in spatele gatului, ca si cum acumularea incepe sa se inmoaie dupa ce eliberati limba si degetul.

In caz contrar, puteti alterna intre apasarea cu limba pe cerul gurii si apasarea intre sprancene.

Aplica presiune pe sprancene

Nota: Dar, in cazul in care sinusurile din frunte sunt blocate, ar trebui sa folosesti alt punct de presiune peentru a curata atat nasul cat si sinusurile superioare. Terapeutul maseuz faimos, Amber Lynn Vitale, spune ca poti sa iti stimulezi miscarea mucusului prin aplicarea de presiune asupra sprancenelor. Iata ce trebuie sa faci – trebuie sa incepi prin a-ti pune degetele la punctul de plecare al sprancenelor, aproape de punctul din mijlocul lor. Apoi apleaca-ti capul si sprijina-l pe coate. Cand simti ca presiunea se schimba pentru cateva secunde, duceti degetele usor spre mijlocul fiecarei sprancene. Asigurati-va ca mentinteti pozitia pana cand simtiti o usoara ameliorare. Apoi, puteti contiuna sa va miscati degetele spre capatul sprancenelor. Acum , sau mentineti presiune constanta sau sa masati usir in cercuri pentru a stimula fluxul de mucus departe de frunte. Veti simti cum dispare presiunea din centrul capului odata ce fluidul incepe sa curga.

Fa-ti un Mini-Masaj

Masajul face minuni pentru restul corpului, asa ca de ce sa nu incercati un mini-masaj atunci and simtiti un “nod” de presiune asupra sinusurilor cum se acumuleaza in cap? Conform terapeutei Heather Wibbels, puteti sa trageti fludiul din cap cu cateva miscari rapide.

Folositi varful degeterol pentru a impinge ferm pe crestatura de la clavicula in mod repetat, pentru a pune fluidul in miscare in jos. Potrivit lui Wibbels, veti sti ca procesul functioneaza atunci cand veti simti nevoia de a va goli gatul si urechile si s-ar putea, de asemenea, ca urechile sa se deschida brusc atunci cand scapati de preisune.

Daca acest lucru este inconfortabil, Wibbels sugereaza si o alta metoda diferita. Incrucisand mainile, puteti face o forma de V si sa folositi aceeasi miscare pe partile laterale ale gatului ca sa scapati de lichidul limfatic. Ambele actiuni creeaza aspiratie in sistemul limfatic, lucru care aspira fluidul din sinursuri in jos si departe de cap.

Pastrati sinusurile in miscare!

Nu conteaza ce a umplut si blocat sinusurile, cea mai usoara si rapida cale de actiune nu este fuga la cabinetul medical. Cu putina presiune asupra punctelor potrivite si chiar utilizarea limbii, puteti extrage lichidul problematic de la sursa de blocaj si sa curatati toate simturile capului.

Sursa: planetapamant.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.