“Jocurile energetice” determinate de culoarea alimentelor. Cum influențează anumite culori funcționarea organismului

foto: wallpaperup.com
O echipa de cercetatori norvegieni condusi de dr. Denne E. Leston au demonstrat ca fiecare culoare corespunde unei anumite structuri chimice, capabile sa absoarba si sa emita anumite frecvente de unde electromagnetice.
Ei au demonstrat ca aceste “jocuri energetice” determinate de culoarea alimentelor sunt capabile sa modifice PH-ul (aciditate gastrica, secretia de enzime, iar acestea, la randul lor pot schimba tabloul metabolic al intregului organism. Simulari pe calculator arata anumite emisii energetice ale elementului coloratpoate determina semnalul de secretie a unor hormoni din glandele endocrine sau chiar din creier.
Iata cum au influienta anumite culori alimentare asupra organismului:
Rosu deschis – determina absorbtia de fier, magneziu si aluminiu chiar si atunci cand se gasesc in cantitati mici in alimente. Prin acest efect alimentele rozalii cum sunt mezelurile, zmeura, ceaiuri, sucuri reduc riscul la boli hepatice, bolile splinei, ale oaselor, sangelui si sistemului vascular. Aceasta terapie cu ajutorul alimentelor rosu deschis este indicata in anemii, covalescenta, boli hepatice, ateroscleroza, varice, dar si in leucemii si terapia cancerelor cu citostatice.
Rosu inchis – rosul sangeriu pe care-l intalnim la: visine, vinul negru, anumite mezeluri, anumite soiuri de mere, creste nivelul de lipazine (enzimele ce desfac grasimile) si mucus intestinal. Prin acest efect se asigura o buna metabolizare a grasimilor, scadere a ritmului depunerii grasimilor. Un alt efect bun al consumului de alimente rosu inchis este scaderea depunerilor de colesterol, care dupa cum se stie, este cauza principala a infarctelor de cord sau cerebrale (un pahar de vin rosu la masa, scoate doctoru’ din casa…). In acelasi timp mai detrmina o buna dezvoltare a florei intestinale naturale a organismului, lucru ce asigura producere unor vitamine si detoxifiere organismului. Alimentele rosii inchise la culoare, influenteaza pozitiv si refacerea unor proteine ce monitorizeaza si controleaza activitate fibrelor de franare a durerii si emotiilor. Cu ajutorul cromoterapiei alimentare durerea poate fi mai usor eliminata prin sugestie sau autosugestie, iar timizii isi pot controla mai usor emotiile. Aceste aspecte ale controlului emotiilor se regasesc in terapiile voodoo contra durerilor si a fricii in educatia “razboinicului”.
Rosu aprins – declanseaza secretia de mucus gastric, protector natural al aciditatii unor alimente si al acidului clorhidric secretat de stomac. Efectul principal al terapiei cu rosu-aprins este cel de reducere a riscului la ulcere si cancere gastrice si in general digestive. Aceasta culoare creste si viteza de activare a unor “procesoare” ale celulelor musculare, inclusiv la nivelul muschiului cardiac. Ca origine, aceasta reactie ar fi de adaptare a maimutelor primate si a omului la supravetuirea in preajma padurilor tropicale care erau in trecut des incendiate de caldura solara. O mai rapida functionare a muschilor si a inimii la vederea culorii focului permitea o mai mare rezistenta la fuga, a supravietuirii intr-un mediu poluat cu noxe.
Galben – varietatile de galben si portocaliu ale citricelor, a morcovilor si a sucurilor din acestea, influenteaza capacitatea de reactie a glandei hipofize in cazul dereglarii altor glande (se stie ca aceasta glanda le preia functiile in cazul cand nu mai functioneaza una din ele). Emisiile energetice al culorii galben si portocaliu au si un efect tonic, revigorant asupra celulelor nervoase, de stabilizate. Astfel, cromoterapia cu alimente de culoare galben si portocaliu reduc considerabil riscul la nevroze, scleroze nervoase si in unele cazuri declansarea depresiilor genetice sau a boli Aazheimer.
Verde – are actiune asupra sistemului nervos si glandelor suprarenale mijlocii si hipofiza posterioara. Efectul se simte imediat dupa consumarea alimentelor de culoare verde. Cercetarile au aratat initial o crestere cu 3-4 procente a vitezei de memorare la numai 15 minute dupa inceperea digestiei gastrice. In urma unei cure cu alimente de culoarea verde are loc o crestere a capacitatii de memorare remarcabila. Un alt efect ar fi cresterea vitezei de luare a deciziilor, pentru acomodarea organismului la orice schimbare. Recomandarea este de a tine cure de minim 30 zile, cu alimente de culoare verde la micul dejun si cina.
Alb – lactatele si legumele albe, albusul de ou, au efecte echilibrante in special asupra fiziologiei sexuale. Efectul benefic se remarca in special asupra terminatiilor nervoase din testicul, ovar si caile vaginale. Curele de 2 luni cu alimente preponderent albe regleaza functiile legate de libidou, dar in special a celor declansatoare de placerea sexuala.
Terapiile vracilor indo – africani, ca si cele a unor magi voodoo sunt bazate de multe ori pe leacuri a caror singura putere este culoarea alimentelor sau licorilor.
(dupa un articol al cercetatorului Academiei romane Marius Radu)
Sursa: