Lacrimile privite la microscop dezvăluie un fapt surprinzător. Lacrimile provocate de fericire sunt cu totul și cu totul diferite

foto: fatosdesconhecidos.com.br

Intr-o buna zi, fotografa Lynn Fisher s-a intrebat daca lacrimile provocate de durere arata diferit in comparatie cu cele bucurie, asa ca a inceput sa exploreze acest mister cu ajutorul microscopului.

Aceasta a observat la microscop peste 100 de lacrimi provocate de stari diferite si a constatat ca toate cele 100 de lacrimi erau diferite. Lacrimile bazale, cele pe care organismul nostru le produce cu scopul de a lubrifia globul ocular, sunt in mod drastic diferite de cele produse atunci cand taiem ceapa. Lacrimile provocate de fericire sunt cu totul si cu totul diferite de cele provocate de tristete. Proiectul ei a fost denumit “Topografia Lacrimilor”.

Joseph Stromberg a explicat ca exista trei tipuri distincte de lacrimi. Acestea sunt bazale  (cele care lubrifiaza globul ocular), reflexe (produse atunci cand taiem ceapa de exemplu) si psihice (emotionale).

Toate cele trei tipuri de lacrimi contin substante organice, printre acestea numarandu-se uleiuri, anticorpi si enzime, toate acestea fiind intalnite in apa sarata.  Moleculele lacrimilor sunt foarte distincte in functie de cele trei categorii. Lacrimile emotionale contin hormoni proteici, inclusiv un neurotransmitator denumit leucine-enkephalin, un analgezic natural eliberat de organism atunci cand suntem stresati. De asemenea, lacrimile observate la microscop contin particule de sare, acestea oferindu-le lacrimilor diferite forme.

1. Lacrimi de ras05

 

2. Lacrimi provocate de schimbare01

3. Lacrimi de durere03

4. Lacrimi provocate de ceapa09

5. Lacrimi bazale04

6. Lacrimi aparute la revederea dupa o perioada intelungata a unei persoane dragi11

7. Lacrimile unor noi inceputuri12

8. Lacrimi spontane07

9. Lacrimi de eliberare15

10. Lacrimi de speranta08

11. Lacrimi de euforie06

12. Lacrimi de reamintire02

Foto: Rose Lynn Fisher

sursa: e-dimineata.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.