”Leacul din adâncuri”, alga ce elimină substanţele radioactive, reglează tiroida şi metabolismul, ducând la scădere în greutate

foto: Pixabay

O algă de culoare brună, kelp este considerat un adevărat super-aliment datorită conținutului extrem de bogat în minerale și vitamine. Ca și celelalte alge, kelp este capabilă să rețină nutrienții din apele oceanelor fără a întâmpina probleme ca degradarea solurilor și poluarea excesivă care afectează plantele de uscat.

Kelp este probabil cea mai importantă sursă de iod din lume, dar și de proteine și alginat de sodiu, un compus capabil să elimine substanțele radioactive din organism. Un nivel echilibrat al iodului este esențial pentru sănătatea glandei tiroide, cea care reglează metabolismul și secretă hormoni extrem de importanți. Această algă stimulează de asemenea digestia și acționează ca purificator al sângelui.

Având o importantă capacitate de detoxifiere, kelp este un diuretic puternic și ajută la eliminarea apei în exces. Pentru unghii și păr, kelp ajută la regenerarea și creșterea sănătoasă a acestora.

Fibrele conținute de această algă au un important efect în reducerea digestiei și absorbției grăsimilor, asigurând o greutate corporală optimă, mai ales în combinație cu reglarea funcției tiroidiene. Un studiu al cercetătorilor japonezi a arătat că ea poate reduce nivelul trigliceridelor, iar un alt studiu din 2008 a demonstrat capacitatea acesteia de a elimina radicalii liberi din organism, responsabili pentru degenerarea celulară și îmbătrânirea prematură.

Alte minerale precum magneziul, fierul, calciul sau potasiul conținute în kelp pot fi extrem de benefice pentru femeile aflate în perioada menstruației, a sarcinii sau a alăptării. Tot mineralele ajută la tratarea infecțiilor, în special cele gripale sau virozele de sezon. Fierul formează în combinație cu magneziul un mediu care favorizează homeostaza și menține sănătatea sângelui.

Kelp se găsește de obicei sub formă de pastile sau pulbere, iar în magazinele de specialitate poate fi întâlnită sub formă de frunze care pot fi ușor adăugate la prepararea salatelor, supelor sau altor mâncăruri.

sursa: 4bio.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.