Leacul popular pentru pistrui

foto: Libertatea pentru femei

Considerati de unii dragalasi sau chiar sexy, pistruii reprezinta pentru altii o problema de frumusete. Un remediu recomandat atât pentru pete, cât si pentru pistrui este ceaiul de ciubotica-cucului.

Peste o lingura cu frunze si radacini de planta se adauga o cana cu apa si se fierbe cinci minute la foc scazut. Cu lichidul obtinut se unge fata de câteva ori pe zi.

În cazul în care pistruii s-au înmultit se recomanda fiertura de leustean. Peste o lingura cu radacina si frunze pisate se toarna o cana cu apa fierbinte si se lasa la infuzat o ora, apoi se fierbe zece minute.

Se sterg zonele pline cu pistrui timp de doua saptamâni, de doua ori pe zi. Un remediu la fel de bun este patrunjelul. Se taie marunt o legatura de patrunjel, se acopera cu un pahar cu apa clocotita si se lasa la infuzat doua ore. Se sterg zilnic zonele cu probleme.

O planta de mare ajutor este si coada-cocosului. O lingurita cu planta se înmoaie într-o lingura cu apa rece. Peste acest amestec se toarna 250 ml apa clocotita, apoi se fierbe cinci minute. Se folosesc comprese aplicate pe ten timp de zece minute, de doua ori pe zi.

Foarte bun în lupta cu pistruii este si hreanul. Un pahar cu radacina rasa de hrean se va pune într-o sticla de 500 ml, care se va acoperi cu 250 ml otet. Se lasa la macerat cinci zile, apoi se strecoara. Cu solutia obtinuta se vor unge pistruii.

sursa: Taifasuri

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.