Mai utilizați becuri economice?

foto: covasnamedia.ro

Becurile economice te pot ajuta sa pui bani buni de-o parte si mai mult de atat, stim ca sunt si ecologice si nu polueaza mediul.

Cu toate astea, oamenii de stiinta au demonstrat ca aceste becuri sunt foarte toxice si daunatoare. Agentia de Protectie a Mediului SUA este prima institutie care a tras un semnal de alarma in legatura cu nocivitatea acestor becuri.

Conform unui studiu realizat la Fraunhofer Wilhelm Klauditz Institutul pentru Protectia Mediului din Germania, cantitatea de mercur emisa de un bec economic spart este de 20 de ori mai mare decat cantitatea acceptata ca fiind inofensiva pentru om. Mai mult decat atat, becurile eficiente energetic au fost asociate cu aparitia starii de anxietate, migrene, oboseala, ameteli, lipsa de concentrare si convulsii.

Conform unui alt studiu realizat la laboratorul Alab din Berlin, Germania, becurile eficiente energetic sunt umplute cu substante care pot favoriza aparitia cancerului, substante chimice, cum ar fi stirenul, fenolul si naftalenul.

Mai mul de atat, aceste becuri emit radiatii de tip UV-B si UV-C, care sunt daunatoare pentru piele si ochi. De asemenea, radiatia are un efect negativ asupra intregului sistem imunitar si previne formarea vitaminei D3.

sursa: poatenustiai.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.