Medic-specialist avertizează: ”poți ajunge să suferi de o serie de probleme destul de grave, dacă îți cureți des urechile”

foto: CBS News

Douglas Backous, medic specialist la Institutul de Neurostiinta din Seattle, sustine ca poti ajunge sa suferi de o serie de probleme destul de grave, daca iti cureti des urechile.

Medicul merge atat de departe incat sa spuna ca urechile nu trebuie curatate niciodata, avand in vedere ca metodele de curatare a urechilor pot sa provoace infectii cutanate cel putin.

El se adreseaza in primul rand persoanelor care folosesc betisoare de urechi pentru igienizare si explica faptul ca aceasta practica poate sa distruga bariera naturala a urechii.

Este vorba despre ceara care se formeaza in urechi care, sustine medicul, protejeaza urechea atata de bacterii cat si de ciuperci.

Eliminarea constanta a stratului de ceara poate duce la aparitia infectiilor care duc mai apoi la imbolnavirea urechii atat interioare cat si a pavilionului urechii.

Specialistul sustine ca betisoarele de urechi de fapt nu curata deloc urechea asa cum ar trebui si nu fac decat sa indese ceara formata in mod natural, care in timp formeaza un dop ce impiedica oxigenarea zonei urechii interne si afecteaza in mod serios auzul.

Backous sustine ca urechile trebuie curatate periodic doar de catre medic, care face acest lucru in mod profesionist, fara sa afecteze mediul din interiorul urechii.
Mai mult decat atat, aceste controale medicale trebuie urgentate atunci cand apar unele simptome precum: acumularea de ceara spre exteriorul urechii, aparitia tiuitului in ureche, mancarimile persistente in interiorul urechii, durerile frecvente de ureche si mai ales in cazul in care urechile emana un miros neplacut.

sursa: lyla.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.