Medicamentul lăsat de Dumnezeu. Cum utilizezi eficient uleiul de ricin presat la rece

foto: INLIFE Healthcare
Nu ar trebui sa va lipseasca din casa uleiurile extrase la rece si mai ales cel de ricin. Este la indemana,ieftin si grabnic folositor. Are proprietăţi antiinflamatorii şi este antioxidant si este folosit de secole în scopuri terapeutice.
Cum il poti utiliza eficient in diverse probleme de sanatate.
•Artrita. Uleiul de ricin are puternice proprietăţi antiinflamatorii.Ajuta la disiparea pana la disparitie a durerilor articulare si musculare,ajuta in cazul inflamarii nervilor
• Constipaţie. Se ia cîte o linguriţă de ulei în fiecare dimineaţă. Se poate consuma cu un suc de portocale pt un gust mai bun dar nu se tine aceasta cura mai mult de 3 zile
• Paraziţi intestinali. Dimineaţa, pe stomacul gol se iau cîte 100 de seminţe de dovleac, după care se iau una-două linguri de ulei de ricin. Cura trebuie urmată timp de şapte zile.
• Dureri de spate.. Se pune puţin ulei de ricin pe o pînză curată şi se aplică pe zona dureroasă. Se acoperă cu un prosop caldut (il incalziti cu fierul de calcat) şi se stă astfel timp de 20 de minute. Procedura se poate repeta la fiecare două ore.
• Pentru iritaţiile pielii., eczeme, degerături, arsuri, răni superficiale sau piele uscată. Pentru combaterea acneei, atenuarea petelor de bătrîneţe şi calmarea iritaţiilor de la nivelul pielii :se ung zonele afectate cu ulei de ricin, care se îndepărtează dimineaţa cu săpun şi cu apă călduţă.
Uleiul de ricin este recomandat in hemoroizi. Se unge anusul la exterior si se ia si cite 1-l/2 lingurita intern, pentru a aveaa un scaun ce nu irita si nu agraveaza hemoroizii.
Cind ombilicul nou-nascutului se cicatrizeaza prea incet, se recomanda ungerea acestuia cu ulei de ricin.
Uleiul de ricin este foarte potrivit si in tratamentul escoriatiilor, zgirieturilor, a taieturilor, ulceratiilor, a diverselor eruptii. Cel mai bine pentru a evita durerile este sa se foloseasca o pana, care se inmoaie in ulei si cu care se ung locurile afectate.
• Negii – masam bine locul cu mişcări circulare şi energice, astfel încît uleiul să intre cît mai bine în piele. La fel pentru alunite.
• Pielea întărită şi bătăturile – Pentru pielea întărită de pe coate, spre exemplu, este bine să se ungă porţiunea de piele cu ulei de ricin. Apoi se aplică o bucată de bumbac pe pielea înmuiată cu ulei de ricin şi se ţine cel puţin o oră. Se repetă tratamentul în fiecare seară. Pentru bătături sau pielea întărită de pe tălpi, este bine să se ungă talpa, în special zonele afectate, cu ulei de ricin şi apoi să încălţi nişte şosete de bumbac, pe care să le ţii în picioare cel puţin 2-3 ore. Se repetă de asemenea tratamentul în fiecare seară.
• Unghii mai rezistente – daca unghiile se exfoliază sau se rup uşor se aplică ulei de ricin pe unghii. Se stă minim o oră cu uleiul pe unghii şi se masează în continuu. Tratamentul ar trebui urmat minim două luni pentru rezultate.
• Probleme de cădere şi creştere a părului – Pentru cei care au probleme cu căderea părului sau “chelie”, uleiul de ricin este o soluţie la îndemînă. Tratamentul pentru păr presupune masarea pielii capului cu ulei de ricin înainte de culcare timp de trei zile pe săptămînă. A doua zi pielea capului trebuie bine spălată şi clătită.
Uleiul de ricin trebuie consumat cu moderaţie. Femeile însărcinate şi care alăptează, persoanele cu blocaj intestinal, afecţiuni inflamatorii ale intestinelor, apendicita sau dureri abdominale nu trebuie să consume ulei de ricin, decît sub atenta supraveghere a medicului.
Nu se consuma in cantitati mari deoarece poate avea afecte adverse .
Va doresc sanatate! Doamne ajuta!
Sursa: vindecaviata.wordpress.com