Metodele eficiente cu care poţi scăpa de pesticidele aflate pe coaja fructelor și legumelor

In ziua de astazi devine din ce in ce mai greu sa gasesti produse naturale, crescute organic si netratate deloc. Majoritatea comerciantilor stropesc legumele si fructele cu diverse substante pentru a le face mai placute ochiului si complet lipsite de imperfectiuni.

O prima regula de baza atunci cand mergi la cumparaturi este sa alegi alimente cat mai ,,imperfecte” – desi poate nu te atrag la prima vedere, loviturile, marimea neregulata si intensitatea parfumului reprezinta toate semne ca ai identificat o sursa naturala de hrana vie.

Indiferent de unde le-ai fi cumparat insa, odata ce fructele si legumele au ajuns in bucatarie, este bine sa iti iei masuri de precautie si sa le cureti de pesticide si alte substante daunatoare prin curatarea cu una dintre urmatoarele doua solutii:

Solutie pe baza de otet si apa

Umple un bol cu o parte otet la patru parti de apa. Lasa fructele si legumele in acest amestec pentru aproximativ o ora, apoi clateste-le cu apa curata si consuma-le! Poti sa analizezi culoarea pe care a capatat-o apa cu otet ulterior. Vezi diverse reziduuri sau o schimbare drastica de culoare? Inseamna ca tocmai ai salvat produsele de un strat nesanatos format din compusi chimici!

Spray de curatare

Amesteca o lingura de suc de lamaie (proaspat stors) cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu si 250 ml. de apa. Toarna solutia rezultata intr-un recipient cu pulverizator, curatat in prealabil, si stropeste apoi legumele si fructele. Lasa-le asa pentru 10 minute, apoi limpezeste-le cu apa curata. Vei fi reusit astfel sa iti speli hrana vie de pesticide!

sursa: desprespa.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.