”Mierea de ochi”, tratament apicol folosit din cele mai vechi timpuri. Ajută pe toți cei care au conjunctivită, cearcăne, eroziune de cornee și cataractă

Mierea de ochi este unul dintre cele mai vechi tratamente apicole folosite din cele mai vechi timpuri. Astăzi, acest produs al stupinei este mai greu de procurat deoarece puțini apicultori mai produc această miere foarte benefică în cazul afecțiunilor oculare.

Mierea de ochi se poate cumpăra de la târgurile apicole sau de la magazinele de specialitate. Un exemplu este Mierăria stuparului Ion Bodnariu, unul dintre apicultorii care mai produc astăzi acest leac pentru ochi.

Potrivit apicultorului mierea pentru ochi nu este altceva decât miere de salcâm, dar care este extrasă doar din căpăcelele de faguri.

”Mierea pentru ochi este o miere de salcâm extrasă numai din căpăcelele de faguri de salcâm. Căpăcelele de faguri de salcâm reprezintă un sigiliu natural pe care albina îl secretă. Albina, din glandele cerifere, depune pe suprafața celulei și încercând să construiască fagurele lasă în final un orificiu foarte mic pe care îl folosește pentru a depune în ultimul moment o secreție, o enzimă bactericidă care se numește lizozimă și care are rolul de a proteja mierea din celulă de spori, bacterii, ciuperci. Creând aceste căpăcele și lăsându-le să se scurgă și filtrându-le obținem o miere cu o compoziție deosebită față de mierea din celulă”, a declarat pentru Agrointeligența Ion Bodnariu, apicultor de pe malul Dunării.

După cum ne-a explicat apicultorul, mierea de ochi ajută pe toți cei care au conjunctivită, cearcăne, eroziune de cornee și cataractă. Tratamentul se aplică prin ungere pe pleoapa ochiului cu degetul înmuiat în această miere. Efectul: excitarea glandei lacrimare de la baza ochiului, lângă nas. ”Făcând asta o resimțim o usturime suportabilă și pacientul va lăcrima și în acest fel se formează o emulsie între secreția lacrimară și miere care cu această enzimă bactericidă, lizozima dezinfectează ochiul și cu vitaminele din miere hrănește țesutul conjunctiv”, a explicat producătorul, cum se folosește mierea pentru ochi”, a explicat pentru Agrointeligența Ion Bodnariu.

Detalii despre cum puteti intra in posesia ”mierii de ochi” găsiți aici.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.