Mii de mingi albe, bizare au apărut pe o plajă din Suedia. Autoritățile sunt contrariate

foto: moldova.org

Autoritățile din provincia suedeză Skane sunt contrariate, după ce, începând de marți, pe plajele din sudul regiunii au început să apară niște mingi albe misterioase. Potrivit unei teorii, acestea ar proveni de la o centrală nucleară din apropiere, arată jurnaliștii de la thelocal.se citați de Digi24.ro.

Numai miercuri dimineață, muncitori ai municipalității din Trelleborg au colectat peste o mie astfel de sfere misterioase. Mingile sunt puțini mai mari decât cele de ping-pong, confecționate din polistiren expandat și acoperite de o substanță albă, asemănătoare cu ceara.

Primul caz de acest fel a fost raportat marțea trecută, în jurul orei 10 dimineața. De atunci, mingile au continuat să ajungă pe plajă, împinse de valuri.

Inspectorii pe probleme de mediu al municipalității au spart una dintre bile și a descoperit frigolit la interior – un tip de polistiren expandat fabricat în Suedia.

Hans Karlsson, profesor al Departamentului de Inginerie Chimică a Universității Lund a explicat pentru cotidianul Sydsvenskan că, în opinia lui, mingile de acest tip sunt folosite la curățarea midiilor și a altor forme de viață animală și vegetală din sistemele de răcire a centralelor nucleare precum Barsebäck.

„Pot să arate foarte diferit și au fost folosite, printre alte locuri, în centrala nucleară Barsebäck. Mingile sunt introduse în sistem apoi se „plimbă” prin țevi. Ar trebui colectate și refolosite, însă dacă nu se reușește colectarea, sunt eliminate în mare”, a explicat Karlsson.

Sursa: moldova.org

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.