Modul în care bicarbonatul de sodiu îți poate prelungi viața

foto:  ampress.ro

Stiai ca bicarbonatul de sodiu este un component integral ce se gaseste in multe fructe si legume?

Incepand cu 1997, cercetatorii de la Universitatea din Utah au studiat efectele nivelului de bicarbonat, asupra sanatatii si longevitatii. Acestia au tinut sub observatie 2,287 de voluntari, cu varste cuprinse intre 70 si 79 pe o perioada de 10 ani, fiind atenti la participanti pana la inceputul lui 2014.

Dr. Kalani Raphael, autorul studiului, si colegii sai au dorit sa afle cum nivelul pH-ului si cantitatea de bicarbonat de sodiu si de dioxid din corp afecteaza calitatea vietii.

Rezultatele au aratat ca o cantitate scazuta de bicarbonat din organism creste riscul mortalitatii la oamenii sanatosi cu 24%. Pe de alta parte, o cantitate suficienta de bicarbonat in sange, precum si o dieta sanatoasa sunt indicatori pozitivi pentu o viata mai lunga.

Asa ca, daca iti doresti o viata mai lunga si mai sanatoasa, trebuie sa consumi multe fructe si legume. Facand asta, vei regla nivelul pH-ului si vei oferi corpului cantitatea de bicarbonat necesara.

Merele, stafidele, morcovii, bananele, broccoli, lamaile si spanacul sunt surse foarte bune de bicarbonat.

Cafeaua este, de asemenea, de ajutor pentru reglarea nivelurilor de acizi din organism.

Bicarbonatul este o reala sursa de energie. Nu numai ca acesta este util impotriva oboselii, insa imbunatateste anduranta atletica. De asemenea, el neutralizeaza acidul lactic acumulat, care apare ca rezultat al efortului fizic intens.

sursa: ampress.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.