Nu ne mai trebuie vaccin antiCOVID! Un banal spray nazal a rezolvat problema

Dezvoltat ca un tratament pentru gripă și probleme respiratorii, medicamentul, numit Neumifil, ar putea fi eficient și împotriva coronavirusului spun cercetătorii, informează stirileprotv.ro, citat de capital.ro.

Scutul-spray

Un studiu realizat de Universitatea St. Andrews, în Scoția, arată că Neumifilul oprește coronavirusul să se atașeze de celulele sistemului respirator. Acest medicament blochează interacțiunea virusului cu receptorii ACE-2, prin care SARS-CoV-2 intră în organism. Unii cercetători sugerează că acesta este și motivul pentru care mult mai puțini fumători au dezvoltat forme grave ale bolii – există speculații că nicotina ar putea reduce numărul receptorilor ACE-2, blocând astfel accesul virusului în organism.
Nu ne mai trebuie vaccin

„Antiviralele clasice atacă o parte a virusului, în timp ce medicamentul nostru oprește virusul să intre în celule. Il vedem administrat ca un spray nazal, care ar trebui administrat săptămânal sau o dată la două zile”, a explicat Gary Taylor, profesor de biologie la Universitatea St. Andrews. În urma rezultatelor promițătoare, cercetătorii vor acum să treacă la testarea pe animale și ulterior pe oameni, astfel că acest medicament ar putea fi disponibil abia în prima parte a anului următor.

Citiți mai departe pe capital.ro.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.