Nu puneţi mărar la mâncare, dacă suferiţi de această boală!

Folosit pentru a da savoare mancarurilor (fie prin frunzele maruntite, sau chiar otet de marar, preparat din seminte), mararul aduce multe beneficii pentru sanatatea ta si a familiei tale.

Semintele si frunzele de marar au valoare medicinala considerabila, datorita uleiului volatil de calitate extras din acestea, bogat in vitamina B si flavonoide. Uleiul de marar este folosit si pentru a aromatiza sapunurile, si, amestecat cu alte substante, este folosit pentru a diverse simptome specifice bolilor infantile.Frunzele de marar pot fi consumate pentru a preveni sau a trata infectiile externe si interne cauzate de bacterii, paraziti.

Mararul este un excelent agent antialergenic, cu diverse aplicatii impotriva sughitului si a altor simptome alergice.Trebuie mentionat si faptul ca semintele si frunzele de marar, mestecate, ajuta la tratarea multor afectiuni gingivale, si sunt recomandate in igiena orala adecvata, deoarece dezinfecteaza si distrug bacteriile de pe gingii, dinti. in aceeasi masura, reimprospateaza mirosul respiratiei gurii si inlatura efectele multor probleme respiratorii (stranut, tuse, congestii nazale).

Efecte secundare

Exista cateva efecte secundare, cat priveste consumul sau folosirea mararului. Mararul este interzis sa fie consumat de catre femeile insarcinate, deoarece mararul mareste secretia de hormoni specifici, care la randul lor pornesc procesul de menstruatie, un simptom asociat, in multe statistici medicale, cu pierderea de sarcina.Desi este cunoscut faptul ca mararul este recomandat pentru femeile care alapteaza, exista totusi o reticenta cu privire la acest lucru.Mentionam mai sus ca mararul ajuta la inlaturarea alergiilor si a infectiilor bacteriene. insa, tratarea excesiva a pielii cu ulei sau frunze de marar poate cauza iritarea pielii, mai ales dupa o expunere prelungita la soare.

sursa: retete.perfecte.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.