O banală pastilă reduce simţitor riscul apariţiei unei boli necruțătoare

Aspirina reduce simţitor riscul apariţiei cancerului de colon la persoanele care au în familie astfel de cazuri. Dispunem astăzi de cele mai relevante rezultate privind rolul pe care aspirina îl poate avea în prevenirea acestui tip de cancer, cancerul de colon.

Dacă studiile mai vechi au sugerat doar că aspirina poate preveni cancerul, noul studiu, condus de John Burn de la Universitatea din Newcastle, este primul al cărui scop principal a fost acela de a observa dacă aspirina reduce riscul apariţiei cancerului de colon. Iar rezultatele studiului confirmă rolul preventiv al aspirinei, atât în cazul cancerului de colon, cât şi al altor tipuri de cancer.

„Am încercat să vedem dacă aspirina previne apariţia cancerului şi am constat că se întâmplă”, a afirmat cercetătorul amintit.

Deşi studiul se focalizează pe cancerul de colon ereditar, acesta adaugă greutate argumentului că oricine manifestă un risc mare de apariţie a cancerului de colon – şi, posibil, şi alte tipuri de cancer – ar trebui să ia în considerare să ia aspirină.

Sursa: Scientia.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.