Oamenii trăiau 900 de ani la ”potopul lui Noe”, acum vârsta medie a unui om a scăzut dramatic la doar 70 de ani. Care sunt cauzele

Potopul lui Noe a fost un eveniment catastrofal pentru planeta noastră. În afară de Biblie, acest potop mai este amintit şi în alte surse străvechi, ca de exemplu în scrierile lui Platon, care afirma că potopul a avut loc în jurul anului 9.600 î.Hr. Însă un alt aspect interesant doresc să-l scot în evidenţă în cadrul acestui articol.

Conform Bibliei, înainte de potopul lui Noe, oamenii trăiau în jur de 900 de ani. După potop, vârsta medie a unui om a scăzut dramatic la doar 70 de ani. Ce s-a întâmplat? Conform unui cercetător, pe nume Alexander Tollmann, acest lucru s-a datorat unei plante.

Precum se ştie, la capătul cromozomilor noştri se găsesc telomerii, o regiune de ADN repetitiv. Celulele normale nu se pot divide decât dacă telomerii sunt destul de lungi. Vârsta actuală a omului se datorează reducerii lungimii telomerilor cromozomilor. Telomerii devin mult prea scurţi pentru ca celula să le recunoască, iar celula va muri fără să poată fi înlocuită.

Enzima denumită telomeraza e cea care menţine telomerii la o anumită lungime. E posibil ca înainte de potopul lui Noe să fi existat în ecosistemul Pământului o plantă care să fi activat enzima telomeraza. După potop, planta a devenit mai rară şi mai puţin consumată de către om, şi astfel, treptat, telomerii şi-au redus lungimea până la nivelul actual. Aşadar, oamenii au început să trăiască mult mai puţin, până la nivelul actual de doar 70 de ani.

sursa: lovendal.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.