Oboseala cronică, vederea slabă și creșterea în greutate, toate sunt rezultate de lipsa unei singure vitamine

foto: The Hearty Soul

Corpul nostru este un sistem unitar, în care fiecare element este la fel de important. Toate elementele sunt de neînlocuit, iar dacă ceva nu merge bine – sistemul se prăbușește.

Deteriorarea ireversibila a sanatatii, de obicei, începe cu mici probleme, mergand inevitabil catre colaps in unele cazuri. Lipsa uneia dintre vitamine este adesea punctul de plecare.

Una dintre cele mai importante vitamine din corpul nostru este vitamina B12, aceasta promovează metabolismul normal și funcționarea optimă a celulelor. O altă funcție importantă este participarea la producția de colină, care rezistă obiceiurilor noastre proaste și previne degenerarea ficatului.

De asemenea, participă la sinteza aminoacizilor, care afectează activitatea mentală a unei persoane și starea sa de spirit.

Atunci când organismul nu are suficienta vitamina B12, începe să trimită semnale sub formă de diverse simptome. Este important să reacționăm la timp și să restabilim deficitul, pentru a preveni viitoarele probleme de sănătate .

Deficit de vitamina B12-8 SIMPTOME PRINCIPALE

1. Oboseala
Este unul dintre simptomele lipsei de vitamina B12. Organismul are nevoie de vitamina aceasta deoarece îl ajută să producă celule roșii.

Celulele roșii au rolul de a transporta oxigenul în organism. Este bine de știut faptul că oboseala poate să apară și din alte motive medicale. De aceea, dacă persistă, deși tu dormi suficient, este bine să mergi la medic pentru a afla despre ce este vorba.

2. Durerile articulare
Durerile articulare intense, fara a suferi un traumatism sau a avea osteoartrita, sunt considerate un semnal de alarma. In plus, persoanele cu deficit de vitamina B12 prezinta reflexe incetinite.

3. Amortelile si furnicaturile
Scaderea sau pierderea senzatiei la nivelul mainilor si/sau al picioarelor, asociata cu amortelile ar putea fi un semn al carentei de vitamina B12. Este indicat sa discutati cu medicul pentru a stabili cauza acestor simptome.

4. Respiratia sau bataile rapide ale inimii
Senzatia de „lipsa de aer”, palpitatiile si pulsul crescut au fost asociate cu deficitul de vitamina B12. Este indicat sa consultati un medic daca prezentati aceste simptome.

5. Slabiciunea
In cazul unor persoane, slabiciunea musculara poate fi unul dintre simptomele carentei de vitamina B12, asociata cu tulburarile de echilibru si ameteala.

6. Metabolism lent.
Lipsa vitaminei B 12 incetineste metabolismul ducand la cresterea in greutate chiar daca tii dieta.

7. Probleme la nivelul ochilor.
Lipsa vitaminei B12 duce la apariția leziunilor nervului optic. Vasele de sânge de pe retină pot fi afectate. De aceea pot să apară problemele de vedere, aceasta să devină încețoșată. Sensibilitatea la lumină este un alt simptom al carenței de vitamina B12, la fel și vederea dublă.

8. Piele palidă.
Dacă în ultima perioadă aspectul pielii tale s-a schimbat și a devenit palidă, atunci poate fi un semn al deficienței de vitamina B12. În astfel de situații, celulele roșii se rup din cauză că sunt fragile. Astfel, se eliberează bilirubina, responsabilă pentru paloarea pielii.

Sursa: Virale.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.