Om de știință american: ”Adevărata credință îl poate scăpa pe om de orice boală”

Medicii zâmbesc de obicei sceptic la auzul unei veşti despre vindecarea miraculoasă a unei  boli incurabile.

Chiar și atunci când e vorba de fapte incontestabile, confirmate prin metode moderne de cercetare, medicii explică de cele mai multe ori recuperarea bruscă a pacientului, invocând diagnosticul inițial greşit.

Cu toate acestea, geneticianul american Bruce Lipton susține că adevărata credință, îl poate scăpa pe om de orice boală dacă acesta îşi impune puterea gândului. Și nu e o magie: studiile lui Lipton au arătat că direcția gândurilor transformă codul genetic al unui organism!

Genele se supun credinţei umane

Timp de mai mulți ani, Bruce Lipton s-a specializat în domeniul ingineriei genetice, a susţinut cu succes teza de doctorat şi a devenit autorul mai multor cercetări.

Ca şi alţi geneticieni și biochimiști,  Lipton, a crezut multă vreme că omul este un fel de bio-robot, a cărui viaţă e programată în genele sale. Din acest punct de vedere, genele ar determina aspectul, abilităţile şi temperamentul, vulnerabilitatea la anumite boli și, în cele din urmă, viața. Potrivit aceleiaşi ipoteze, nimeni şi nimic nu ar fi în stare să schimbe codul genetic al omului, ceea ce ar înseamna să acceptăm soarta care ne-a fost predeterminată.

Dr. Lipton şi-a schimbat însă punctul de vedere la sfârșitul anilor 1980, când a studiat comportamentul membranei celulare. Potrivit oamenilor de ştiinţă genele sunt localizate în nucleul celulei, ele alegând ce trebuie să treacă prin membrană, și ce – nu.

Cu toate acestea, experimentele lui Lipton au arătat că influența externă asupra celulei poate determina comportamentul genelor și chiar conduce la modificări în structura lor. Întrebarea e dacă sunt posibile asemenea modificări sub influenţa puterii de gândire, credinței.

– De fapt, nu am inventat nimic nou – spune Lipton. – Medicii cunosc demult efectul “placebo”, când pacientului i se administrează o substanță neutră, iar acesta se vindecă insuflându-şi ideea că se tratează cu un adevărat medicament. O explicație științifică pentru acest fenomen încă nu există.

Descoperirea însă, ne-a permis să aflăm că omul care crede în puterea sa de vindecare, influenţează procesele ce se produc în organism, inclusiv la nivel molecular. Omul poate “activa” sau “dezactiva” anumite gene fiind în stare chiar să-şi schimbe codul genetic. Asta m-a făcut să-mi amintesc de diferite cazuri de vindecare “miraculoasă”. Doctorii continuă să se îndoiască, dar ar trebui să mai reflecteze.

sursa: eustiu.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.