Organul în care se înmagazinează furia, ura, stresul și frustrarea. Apariția kilogramelor în plus poate fi corelată funcției metabolice a acestuia

foto: Healthy News

După cum bine știți, foarte multe persoane au probleme cu ficatul și fierea. În acest articol discutăm despre ficat și cum ceea ce trăim, gândim și verbalizăm îmbolnăvește, la propriu, acest organ.

Tendințele actuale sunt de a se focusa pe cauză și nu de a trata doar efectul, cum s-a făcut un timp îndelungat. Foarte mulți medici deja sunt deschiși spre a căuta movitul care a declanșat boala, astfel încât tratamentul oricărui diagnostic să înceapă de la „rădăcină”.

Așadar, să vorbim despre cum modul de gândire și gestionare a sentimentelor ne poate îmbolnăvi sau ajuta să ne bucurăm de o sănătate îndelungată.

Se spune că fiecare om are trei corpuri: corpul fizic, corpul mental și corpul emoțional. O viață sănătoasă presupune armonie și echilibru între cele trei, asupra cărora guvernează legea cauzei și efectului. Un dezechilbru într-unul din corpuri le va afecta și pe celalte, cele mai evidente efecte find în plan fizic.

Gândurile negative creează tulburare interioară, care afectează funcționarea organismului, corpul fizic reacționând la emoții. Se știe că agitația provoacă creșterea tensiunii arteriale sau că șocurile pot duce la apariția problemelor cardio – vasculare. Organele au echivalente în corpul mental și emoțional.

Ficatul, de exemplu, cu funcție de detofixicare a organismului, va avea de suferit din cauza gândurilor și emoțiilor negative. Ura, supărarea, frustrarea, mânia din corpul emoțional se vor răsfrânge în boli de ficat pentru că ficatul este cel care trebuie să elimine toxinele și fiind plin de „gândurile rele” nu mai poate, e ca o „sită înfundată”.

Funcția de filtrare și purificare a sângelui este și cea de purificare a spiritului și mentalului de toxinele pe care noi înșine ni le creăm, atunci când uităm să ne concentrăm asupra binelui și frumosului din noi și din persoanele din jur. De cele mai multe ori, problemele hepatice apar ca rezultat al mâniei împotriva propriei persoane și al unei autocritici dure.

Apariția kilogramelor în plus poate fi corelată funcției metabolice a ficatului, respectiv metabolizarea glucidelor, proteinelor și lipidelor necesare organismului. La fel cum excesul de grăsimi în alimentație îngreunează ficatul, acesta având dificultăți în îndeplinirea funcțiilor, și excesul de toxine emoționale va trece din planul emoțiilor în cel fizic, afectând organul.

Așadar, kilogramele în plus pot să apară și persoanelor care consumă puține grăsimi alimentare, care nu pot fi procesate corespunzător din cauza faptului că deșeurile emoționale au îmbolnăvit ficatul în plan fizic.

Mai concret, atunci când mânia, furia, frustrarea… nu pot fi exprimate în exterior, deoarece suntem „bine crescuți și civilizați” acele emoții puternice „explodează” în interior, în corp, cauzând stări de foame, de pofte care ne fac să mâncăm mai mult decât ar fi necesar pentru a exista. Astfel, chiar dacă nu ne dăm seama, ajungem să cărăm aceste stări cu noi, să ne îngreunăm cu ele și, implicit, să le arătăm lumii, în ciuda zâmbetului afișat cu multă candoare.

Partea tristă e că toate aceste emoții sunt transmise de părinți, mai ales de mame, copiilor. Iată de ce unii prichindei încep să se îngrașe, să aibă colesterolul mărit, să aibă probleme de comportament și de socializare.

Ficatul are și funcție secretorie și excretorie. El produce bila pe care o elimină în căile biliare. În plan fizic, problemele de bilă apar în urma consumului de mâncăruri fierbinți, picante, acre, uscate și sărate, dar în plan emoțional mânia, supărarea, frica și excesul de activitate sexuală pot să deregleze producția de bilă.

Afecțiunile ficatului se pot vindeca prin emoții pozitive, voie bună, iertare, acceptare și deschidere spre schimbare în bine.

sursa: evenimenteoradea.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.