Otrava din usturoiul chinezesc, comercializat în supermarketuri: Substanţe foarte toxice şi deşeuri umane netratate

usturoi chinezesc

Probabil că atunci când mergi să faci cumpărături în supermarket, și tu ești tentată să te îndrepți către lădițele acelea pline cu usturoi mare și foarte alb.

Într-adevăr, usturoiul din China, căci despre el este vorba, este plăcut ochiului. Nu însă și organismului. 80% din usturoiul comercializat în toată lumea provine din China, țară în care metodele de certificare nu sunt de încredere. Usturoiul produs în această țară este ușor de recunoscut datorită mai multor aspecte, pe care le vom dezvolta în cele ce urmează.

Specialiștii susțin că acest usturoi este pulverizat cu substanțe chimice al căror rol este acela de a-i stopa creșterea, de a-l albi și de a-i distruge dăunătorii. Aceiași specialiști trag un semnal de alarmă și referitor la tehnicile de cultivare a usturoiului practicate de chinezi. Ei susțin că producătorii obișnuiesc să fertilizeze solul cu deșeuri umane netratate, potrivit ampress.ro.

Mai mult, în scopul distrugerii paraziților, cultivatorii chinezi tratează usturoiul cu o substanță foarte toxică, bromură de metil. Dacă este expus unei concentrații foarte mari de bromură de metil, omul poate dezvolta afecțiuni respiratorii grave, putându-i fi afectat, de asemenea, sistemul nervos central. Adesea, această substanță cauzează moartea. De asemenea, producătorii chinezi supun usturoiul unor tratamente cu plumb, sulfiți sau cu alți compuși foarte periculoși, potrivit avantaje.ro.

Usturoiul din China este păstrat la temperaturi foarte scăzute și depozitat pe perioade lungi de timp. Stocarea îndelungă are drept rezultat scăderea nivelului de alicină, un constituent de bază al usturoiului, responsabilă pentru majoritatea beneficiilor pe care usturoiul le aduce sănătății. Știind toate aceste lucruri, poate că ar trebui să încerci să-ți îndrepți atenția către usturoiul autohton, mai puțin aspectuos, ce-i drept, dar mult mai sănătos și mai aromat.

Articol relatat de portalul Activenews.

De asemenea, ai putea dori...

5 răspunsuri

 1. Gabriela spune:

  Stiind aceste lucruri poate ar fi cazul sa nu se mai importe produse alimentare din China. Nici usturoi nu suntem in stare sa mai producem?

 2. Danst spune:

  Nu le mai introduceti pe piata , de multe ori ptr multi dintre noi e greu sa deosebesti marfa chinezeasca sau cu buna stiinta asta vreti sa ne terminati cit mai repede . Voua sa va fie rusine comercianti de doi bani .

 3. Antim spune:

  Bine ca scrie pe fb si pe site-uri obscure dar DSV si toate autoritatile responsabile teoretic nu zic nici psss.

 4. Ion Agârbiceanu spune:

  Și dacă mănânc extrem de rar e la fel de periculos?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.