Parlamentul European detonează coronavirusul românesc: ”nu există risc ridicat de răspândire”. Păi?

foto: granma.cu

O știre a trecut neobservată săptămâna trecută. Parlamentul European a acceptat joi poziţia Comisiei Europene conform căreia COVID-19 reprezintă doar un risc mediu pentru lucrători, scrie agerpres.ro.

Adică? Conform unei directive europene pe care s-a bazat în decizia sa Comisia Europeană, un agent biologic din grupa a treia de risc, cum a fost acum clasificat noul coronavirus de către aceasta, poate provoca boli grave şi poate reprezenta un pericol semnificativ pentru angajaţi, dar în general pentru acesta există profilaxie şi un tratament eficace disponibil, notează flux24.ro. În schimb, un agent biologic din grupa a patra presupune ”un risc ridicat de răspândire în comunitate” şi pentru acesta nu există profilaxie sau un tratament eficace disponibil.

Deci Comisia Europeană vorbește de un TRATAMENT EFICACE DISPONIBIL și în comparație cu nivelul următor NU are ”un risc ridicat de răspândire în comunitate”. Adică e ceva, dar există tratament și nu există ”risc ridicat” de răspândire. Citiți în detaliu pe agerpres.ro.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.