Postul pentru purificarea sângelui, pentru reabilitarea eficienței acestuia

foto: lifealth.com
Sangele este compus din patru elemente: plasma, substanta incolora formata din apa in care plutesc celelalte elemente; globule rosii (hematii); globule albe, (leucocite) si trombocite. Prin aceste elemente, sangele indeplineste cateva functii vitale ale organismului. Plasma este un lichid apos, fara culoare, in care se afla celelalte componente. Globulele rosii transporta oxigen catre celule. Globulele albe distrug bacteriile si alte organisme producatoare de boli ale organismului. Trombocitele sunt responsabile cu procesul de coagulare a sangelui.
De asemenea, sangele poarta nutrientii catre celule si elimina impuritatile, transporta hormonii glandelor endocrine catre alte parti ale organismului, ajuta la reglarea cantitatii de acizi, baze, saruri si apa din celule si la reglarea temperaturii corpului. Daca una dintre aceste functii este afectata, consecintele vor afecta in mod direct sanatatea.
Exista cateva cai de a impiedica bunul mers al acestor functii. Mai intai, sute de substante chimice – de la gaze precum monoxidul de carbon, metale toxice precum plumbul, la substante naturale precum grasimile – isi pot face loc in sange si pot afecta functiile sale. Aceste substante straine intra in organim prin aerul pe care il respiram , prin apa pe care o bem, prin mancare si prin piele din cazuza suprafetelor cu care intram in contact. Si, pentru ca aceste substante se manifesta diferit in sange, efectele distructive pot varia foarte mult.
In al doilea rand, eficienta activitatii sangvine poate fi impiedicata printr-o lipsa de nutrienti specifici. Un exemplu clasic este acela al carentei de fier care duce la anemie. In orice caz, exista mai multi nutrienti indispensabili eficientei sangelui. Iar in ultimul rand , deficientele genetice pot juca si ele un rol insemnat in aparitia bolilor de sange. Anemia cu celule in secera si hemofilia sunt doua exemple ale acestui fel de boli ale sangelui.
Tehnicele purificarii sangelui pot actiona in doua feluri. Unele ajuta la eliminarea substantelor straine din sange, in timp ce altele furnizeaza nutrienti necesari pentru o compozitie normala a sangelui si pentru reabilitarea eficientei acestuia.
Procedura
Purificarea sangelui este posibila prin utilizarea unui program special de postit. Din momentul ce v-ati decis sa urmati un program de purificare a sangelui, este vital sa alegeti timpul propice postului. Tineti cont ca postul presupune o conservare a energiei. De aceea, evitati sa postiti in saptamanile in care va miscati foarte mult, fie si de la serviciu acasa, sau sunteti implicati in activitati sportive. De asemenea, tineti minte ca nu este bine sa postiti in anotimpurile reci, deoarece caldura pe care o produce organismul pentru a rezista frigului este furnizata de procesul digestiv. Cel mai important este ca dumneavoastra sa fiti pregatiti mental. Daca sunteti pregatit pentru post, este timpul potrivit sa-l si urmati.
Odata ce ati ales perioada pentru postit si v-ati pregatit mental, trebuie sa va pregatiti si fizic. Cu o saptamana inainte postului, urmati o dieta bazata pe vegetale crude, incluzand numeroase ”sucuri verzi’’. Clorofila din tablete sau din sucuri prospete purifica organismul si il pregateste pentru dieta care va urma.
In timpul postului, consumati doar apa distilata/ fiarta si racita, sucuri , papadie, armurariu, radacina de salcam, radacina de lemn dulce, radacina de brusture sau ceai si extract de trifoi rosu. Beti cel putin 8-10 cani de apa distilata zilnic pentru a ajuta la eliminarea toxinelor. Cele mai bune sucuri pentru purificarea sangelui sunt sucul de lamaie, sucul de sfecla si din frunzele acesteia, sucul de morcovi si sucurile din toate frunzele verzi.
Sucurile din frunzele verzi sunt importante mai ales pentru ca pot inlocui clorofila, o parte esentiala a terapiei de purificare a sangelui. Clorofila curata sangele de impuritati si furnizeaza si nutrienti importanti care regleaza si inhiba dereglarile celulare provocate de agenti daunatori precum radiatiile. Sucurile din grau verde, lucerna si orezul sunt bogate in clorofila.
Tineti postul timp de trei zile sau asa cum v-a prescris medicul / nutritionistul. Dupa ce ati terminat postul , evitati faina alba si zaharul – substante puternic rafinate si greu de digerat. Stresul care i se aplica organismului prin astfel de mancaruri poate anihila tot binele produs prin post. Ideal ar fi ca aceste tipuri de hrana sa fie evitate tot timpul. Cel putin , incercati sa le eliminati din alimentatie pentru macar o luna de la terminarea postului.
*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.
sursa: tratamentenaturiste.ro