Potrivit celor mai recente estimări ale analiștilor, există semne ale unei crize economice iminente

foto: flickr.com

Nu doar mall-urile au de suferit – peste 6400 de magazine au fost inchise doar in ultimul an, ceea ce a insemnat si o reducere drastica a locurilor de munca. Iar potrivit celor mai recente estimari ale analistilor, in urmatorii 5 ani, Statele Unite se vor confrunta cu o adevarata criza pe piata centrelor comerciale – peste doua treimi dintre acestea vor ramane in paragina.

Un lucru este cert – dezvoltatorii trebuie sa se reinventeze acum, prin redefinirea mall-urilor traditionale, asa cum le cunoastem, pentru a se adapta consumului nou. Comertul online a dus la moartea mall-urilor din Statele Unite, iar disparitia acestora este chiar mai ingrijoratoare decat prognozele de anul trecut. Daca pana acum, analistii estimau ca doar un sfert dintre centrele comericale americane se vor inchide, in urmatorii ani, prognozele au crescut acum la 75%. Asta inseamna, ca pana in 2023, in America nu vor mai exista decat 300 de malluri, din cele 1200 cate sunt in prezent.

Obiceiurile de consum ale americanilor, impreuna cu anii de crestere agresiva a magazinelor, au tot continuat sa agite industria. Doar in primele patru luni ale acestui an, nu mai putin de 11 grupuri americane de profil si-au declarat deja falimentul sau au anuntat lichidari. Iar analistii estimeaza ca pana la sfarsitul anului alte 3.300 de magazine si-ar putea opri activitatea. Oamenii folosesc intensiv mediul online pentru a face cumparaturi. Amazon si alte companii asemanatoare acapareaza o buna parte din volumul de vanzari. Intre 2010 si 2016, vanzarile Amazon din America de Nord, au crescut de cinci ori. Potrivit studiilor, jumatate dintre gospodariile din Statele Unite sunt acum abonate la Amazon.

Un aport in acest sens l-a avut si evolutia smartphone-urilor, iar magazinele online s-au adaptat. Din 2010, comertul realizat prin intermediul telefonului mobil a crescut de la 2% din totalul cheltuielilor digitale pana la 20% in prezent. Comertul online a dus la moartea mall-urilor din Statele Unite, iar disparitia acestora este chiar mai ingrijoratoare decat prognozele de anul trecut. Daca pana acum, analistii estimau ca doar un sfert dintre centrele comericale americane se vor inchide, in urmatorii ani, prognozele au crescut acum la 75%.

Asta inseamna, ca pana in 2023, in America nu vor mai exista decat 300 de malluri, din cele 1200 cate sunt in prezent. Obiceiurile de consum ale americanilor, impreuna cu anii de crestere agresiva a magazinelor, au tot continuat sa agite industria. Doar in primele patru luni ale acestui an, nu mai putin de 11 grupuri americane de profil si-au declarat deja falimentul sau au anuntat lichidari. Iar analistii estimeaza ca pana la sfarsitul anului alte 3.300 de magazine si-ar putea opri activitatea. Oamenii folosesc intensiv mediul online pentru a face cumparaturi.

Amazon si alte companii asemanatoare acapareaza o buna parte din volumul de vanzari. Intre 2010 si 2016, vanzarile Amazon din America de Nord, au crescut de cinci ori. Potrivit studiilor, jumatate dintre gospodariile din Statele Unite sunt acum abonate la Amazon. Un aport in acest sens l-a avut si evolutia smartphone-urilor, iar magazinele online s-au adaptat. Din 2010, comertul realizat prin intermediul telefonului mobil a crescut de la 2% din totalul cheltuielilor digitale pana la 20% in prezent.

Sursa: Money.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.