Povestea bărbatului care a scăpat de diabet fără medicamente

foto: YourStory

Sean Bowley a fost diagnosticat cu diabet de tip 2. Starea sa de sănătate se înrăutățea rapid, așa că medicul lui i-a spus că dacă nu-și schimbă stilul de viață, nu va ajunge să-și vadă fiica terminând liceul.

Bowley a hotărât atunci să facă o schimbare drastică în viața lui și a urmat sfaturile lui Robb Wolf, un biochimist newyorkez care a scris “Soluția Paleo”, o carte de lifestyle devenită rapid best seller. Iată cum a reușit Sean Bowley să scape de diabet fără medicamente… El și-a spus singur povestea, pe blogul lui Robb Wolf, robbwolf.com.
Lupta cu diabetul

Sean Bowley a ajuns la medic când starea sa de sănătate era foarte proastă. Diabetul îl afectase într-atât de mult încât doctorul se pregătea să îi amputeze degetele de la picioare. Pancreasul său era compromis, și avea și probleme cu inima.

Inițial medicii i-au prescris un tratament medicamentos. Bowley l-a urmat și starea de sănătate a început să i se amelioreze, cu toate că urma să aibă probleme cu diabetul și cu pancreasul pentru tot restul vieții, după spusele medicilor.
Primele schimbări

Când a văzut că se simte puțin mai bine, Bowley i-a cerut medicului său să-i dea voie să încerce singur un „tratament” pentru 30 de zile. Astfel, bărbatul a încercat să-și schimbe modul de viață prin dietă și sport.

A început să mănânce cereale integrale, lactate degresate și multe alimente simple, precum legume, fructe, nuci și carne slabă. Totodată, a început să facă mișcare. După primele două luni a reușit să slăbească aproape 20 kg, iar analizele de sânge începeau să îi indice valori mai bune, în ciuda faptului că avea în continuare diabet. S-a hotărât să continue pe acest drum și să renunțe chiar și la medicamente.
Un nou mod de viață

Într-o zi, în timp ce se afla într-o cafenea și îi povestea unei prietene despre problemele lui de sănătate, dar și schimbările prin care trecea, un bărbat l-a abordat și l-a întrebat dacă a auzit vreodată despre Robb Wolf și cartea scrisă de el, “Soluția Paleo”.

Bărbatul i-a explicat pe scurt că regimul alimentar propus de Wolf e unul destul de greu de ținut, dar că rezultatele sunt garantate, și că doar așa ar putea scăpa de diabet definitiv, fără să mai ia medicamente. Sean a cumpărat cartea lui Wolf în aceeași zi și a început să țină dieta Paleo. Citește continuarea pe Unica.ro.

 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *