Povestea bărbatului care a scăpat de diabet fără medicamente

foto: YourStory

Sean Bowley a fost diagnosticat cu diabet de tip 2. Starea sa de sănătate se înrăutățea rapid, așa că medicul lui i-a spus că dacă nu-și schimbă stilul de viață, nu va ajunge să-și vadă fiica terminând liceul.

Bowley a hotărât atunci să facă o schimbare drastică în viața lui și a urmat sfaturile lui Robb Wolf, un biochimist newyorkez care a scris “Soluția Paleo”, o carte de lifestyle devenită rapid best seller. Iată cum a reușit Sean Bowley să scape de diabet fără medicamente… El și-a spus singur povestea, pe blogul lui Robb Wolf, robbwolf.com.
Lupta cu diabetul

Sean Bowley a ajuns la medic când starea sa de sănătate era foarte proastă. Diabetul îl afectase într-atât de mult încât doctorul se pregătea să îi amputeze degetele de la picioare. Pancreasul său era compromis, și avea și probleme cu inima.

Inițial medicii i-au prescris un tratament medicamentos. Bowley l-a urmat și starea de sănătate a început să i se amelioreze, cu toate că urma să aibă probleme cu diabetul și cu pancreasul pentru tot restul vieții, după spusele medicilor.
Primele schimbări

Când a văzut că se simte puțin mai bine, Bowley i-a cerut medicului său să-i dea voie să încerce singur un „tratament” pentru 30 de zile. Astfel, bărbatul a încercat să-și schimbe modul de viață prin dietă și sport.

A început să mănânce cereale integrale, lactate degresate și multe alimente simple, precum legume, fructe, nuci și carne slabă. Totodată, a început să facă mișcare. După primele două luni a reușit să slăbească aproape 20 kg, iar analizele de sânge începeau să îi indice valori mai bune, în ciuda faptului că avea în continuare diabet. S-a hotărât să continue pe acest drum și să renunțe chiar și la medicamente.
Un nou mod de viață

Într-o zi, în timp ce se afla într-o cafenea și îi povestea unei prietene despre problemele lui de sănătate, dar și schimbările prin care trecea, un bărbat l-a abordat și l-a întrebat dacă a auzit vreodată despre Robb Wolf și cartea scrisă de el, “Soluția Paleo”.

Bărbatul i-a explicat pe scurt că regimul alimentar propus de Wolf e unul destul de greu de ținut, dar că rezultatele sunt garantate, și că doar așa ar putea scăpa de diabet definitiv, fără să mai ia medicamente. Sean a cumpărat cartea lui Wolf în aceeași zi și a început să țină dieta Paleo. Citește continuarea pe Unica.ro.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.