Pulsul spune mult mai mult decât crezi despre tine și sănătatea ta fizică și psihică

foto: medium.com

Despre puls știm și nu știm multe. Un medic japonez a făcut în urmă cu câțiva ani experiențe în fața studenților Facultății de medicină din București, punând diagnostice precise prin simpla palpare a brațului.

”Lua pulsul bolnavului, spune doctorița cardiolog Sabina Frunză, de la Spitalul de Urgență Floreasca, procesa datele obținute în cap, dura câteva minute după care formula o concluzie care era cea corectă privind suferința pacientului”.

”Într-adevăr, confirmă prof.dr. Daniela Bartoș, acel medic japonez, prin simpla pipăire a pulsului putea spune o sumedenie de lucruri despre un bolnav”.

Pulsul reprezintă expansiunea ritmica a arterelor sanguine care se comprimă pe un plan osos si reflectă numărul de bătăi ale inimii care au loc pe parcursul unui minut. Bataile inimii difera de la o persoana la alta.Pulsul este mai mic atunci cand un om se afla in repaus si creste cand se fac activitati fizice.

Frecventa cardiaca normala variaza de la o persoana la alta, in functie de gen, varsta, stare generala de sanatate etc. De asemenea, pulsul ofera informatii despre starea si permeabilitatea vaselor sanguine, precum si despre ritmul si puterea batailor inimii. Modificarile ritmului inimii, un puls slab sau prezenta rigiditatii vaselor de sange pot fi cauzate de boli cardiovasculare sau de alte probleme.

Atunci cand inima pompeaza sange prin organism, veti simti pulsatii in unele vase de sange de la suprafata pielii, cum ar fi cele situate la incheietura mainii, in zona gatului sau partea superioara a bratului. Evaluarea frecventei pulsului este un mod simplu de a afla cat de repede bate inima dumneavoastra.

Pulsul poate fi modificat de temperatura aerului, pozitia corpului, greutate, dar si de utilizarea anumitor medicamente. Atenție, în concluzie, la puls, fiindcă ne spune multe și ne poate ajuta în înțelegerea stării noastre fizice și, adeseori, psihice.

sursa: diasporatv.eu

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.