Relația mai puțin cunoscută dintre ciocolata neagră și tensiunea arterială

foto: Dr. Sinatra

Antioxidanţii din ciocolata neagră sunt secretul care îi permite acestui aliment să lupte împotriva cancerului, bolilor de inimă şi degradării dinţilor şi chiar poate îndrepta organismul spre o dietă sănătoasă.

Cercetătorii germani au descoperit că ciocolata conţine de patru orimai mulţi antioxidanţi decât ceaiul negru sau verde.

În plus, specialiştii susţin că acest aliment are proprietatea de a suprima capacitatea organismului de a produce colesterolul rău, care afectează inima.

Conform cercetătorilor de la Univer­sitatea Cologne din Germania, consumul de ciocolată neagră poate scădea tensiunea arterială. Pentru a ajunge la această concluzie, voluntarii, care aveau tensiunea ridicată, au trebuit să mănânce două pătrăţele de ciocolată pe zi, timp de două săptămâni. După perioada de monitorizare, s-a constatat că nivelul tensiunii a scăzut.

Oamenii de ştiinţă spun că toate efectele benefice sunt obţinute ca urmare a conţinutuluimare de cacao. Aceasta conţine o serie de elemente care previn depunerea de grăsimi pe vasele de sânge, precum şi blocarea acestora. De asemenea, compuşii din cacao au un efect extrem de puternic asupra celulelor grase şi vaselor de sânge, ajutând la îmbunătăţirea circulaţiei.

Deşi alimentul este benefic organismului, nu trebuie uitat că ciocolata, în forma în care ea este comercializată, conţine mult zahăr şi grăsimi saturate pentru a o face mai gustoasă. Dacă aceste ingrediente auxiliare se găsesc în proporţii foarte mari, ele anulează efectul benefic al antioxidanţilor, iar ciocolata devine nefolositoare, atrag atenţia specialiştii.

Pentru a avea totuşi parte de plusurile oferite de acest aliment, este bine să se consume produse cu o masă de cacao de minimum 70 la sută şi, dacă se poate, să nu conţină îndulcitori artificiali.

Autor: Mădălina Chiţu
Sursa: gandul.info

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.