Remedii naturiste pentru tratarea cataractei

Cataracta reprezintă o boală oculară degenerativă și nedureroasă, principalul simptom fiind  aspectul fizic al ochilor, respectiv un fel de „voal lăptos” acoperă progresiv pupila, care își va pierde culoarea neagră pe măsura ce bolnavul îmbătrânește, devenind în cele din urmă gri.

Cataracta este consecința acumularii unei proteine în cristalin, ceea ce duce la apariția acestui „voal” care blochează accesul luminii la retină.

Acest proces este unul treptat, pupila putând fi acoperită în totalitate în cazurile cele mai severe, persoana bolnavă ajungând la orbire. Cataracta afectează aproape jumătate din populația cu vârsta de peste 65 de ani.

În cazuri foarte severe, poate fi necesar ca persoana bolnavă să fie operată. Din păcate, în multe cazuri, acest tratament nu duce la îmbunătățirea vederii. Trebui să-ți contactezi medicul oftalmolog pentru a primi o evaluare personalizată a situației și a perspectivelor tale de însănătoșire.

Însă există numeroase tratamente naturiste pe care le poți încerca înainte să recurgi la vreo intervenție chirurgicală. Aplicând trucurile pe care urmează să ți le prezentăm, vei putea trata cataracta, încetinindu-i progresia și poate chiar oprindu-i definitiv evoluția. Dacă acest lucru nu se întâmplă, este recomandat să-ți consulți medicul oftalmolog.

  • Mierea este un aliat celebru în lupta împotriva cataractei. Aplică miere pură (nerafinată) pe ochi. Aceasta are proprietăți antibiotice și ajută la curățarea și hrănirea oculară.
  • Aplică-ți o infuzie de anason sau cartofi cruzi pe pleoape timp de o oră în fiecare zi.
  • O infuzie zilnică cu ardei roșu sau plante de tipul Euphrasia ajută la încetinirea dezvoltării cataractei.
  • Folosește zilnic picături pentru ochi cu sare marină filtrată. Inițial aceasta îți poate irita ochii, însă nu cauzează deteriorare.
  • Câteva picături de lămâie diluată în ser sau în apă pură. Este posibil să-ți dea senzații de arsură dacă ochii tăi sunt murdari sau suferi de conjunctivită, dar nu-ți vor face niciun rău și au proprietăți curative minunate.
  • Uleiul de ricin. Udă-ți degetele și aplică acest ulei pe marginea ochiului tău, astfel încât să pătrundă înăuntru singur. Uleiul de Moringa este de asemenea foarte bun, dar te va irita mai mult din cauza proprietăților sale antibiotice. Aplică pe ochi unul din aceste două uleiuri timp de cel puțin o lună. Poți de asemenea să folosești și uleiul de in sau de cod, câte o picătură în fiecare noapte.
  • Aloe Vera. Aplică două sau trei picături de pulpă făcută piure.
  • Felii de ceapă rece. Ține felii de ceapă în frigider pentru o jumătate de oră și apoi pune-le pe ochi timp de cinci minute.
  • Fierbe mușețel (25 g), soc (30 g), un cartof, jumătate de castravete și semințe de in (15 g) într-un litru de apă. Apoi moaie niște comprese în acest amestec și aplică-le pe ochi.

Sursa: dozadesanatate.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.