Reputat medic din România, despre cauza îmbolnăvirilor la români: ”Cauza apariţiei cancerelor: organismul nu se obișnuiește peste noapte cu o nouă… ”

foto: Medical News Today

Declarațiile pe care le face doctorul Mircea Beuran despre produsele alimentare din supermarketuri sunt, de-a dreptul, îngrijorătoare. Ce fel de produse consumați dumneavoastră de obicei? Vă uitați vreodată pe ambalaje sau citiți din ce țară provin și ce ingredinte au acestea?

Este vital să fiți precauți la ceea ce cumpărați și consumați, pentru că riscul de a vă alege cu boli grave vine și din consumul produselor de import.

„Viața modernă a adus cu ea și schimbarea stilului alimentar. Dar organismul nu se obișnuiește peste noapte cu o nouă alimentație, mai condimentată, mai piperată, cu sosuri diverse sau altele, de aici și creșterea suferințelor digestive. Mai mult de o treime din cancerele din om sunt pe tubul digestiv. Vorbim de cancer de colon şi rect, dar şi de stomac, ficat, pancreas, esofag, adică toate segmentele tubului digestiv şi anexele tubului digestiv – ficat şi pancres”, a declarat doctorul Mircea Beuran, şeful Secţie chirurgie II a Spitalului de Urgență Floreasca din Capitală, pentru publicatia doctorulzilei.ro.

În continuare medicul a apreciat că sunt progrese vizibile în procesul de depistare a cancerului, în ciuda faptului că nu există un program național de screening.

„S-a dezvoltat endoscopia atât ca diagnostic, cât și ca tratament. Făcând genomul uman, putem avea harta genetică a noastră și să aflăm mult mai de timpuriu ce potențial de boală avem în noi și care ar fi gestul profilactic ca să nu trecem prin evoluția bolii”, a arătat medicul. În România, însă, nu există un program de screening, ceea ce duce la creşterea frecvenţei cancerelor digestive depistate prea târziu. Beuran semnează, alături de medicul oncolog Alexandru Irimie şi gastroenterologul Mircea Grigorescu, cel de-al treilea volum al „Tratatului de Oncologie Digestivă”, volum premiat, deja, de Academia Română.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.