Rugăciunea către Sfântul Gheorghe care are cea mai mare putere dacă e spusă de ziua lui!

Sfântul Gheorghe este sărbătorit de credincioşi în fiecare an, pe 23 aprilie.

Sfântul Gheorghe continuă să facă minuni pentru cei care se roagă la el și îi ajută să treacă peste orice greutate.

Rugăciunea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe

„Ca un izbăvitor al celor robiţi şi celor săraci folositor, neputincioşilor doctor, conducătorilor ajutător, Purtătorule de biruinţă, Mare Mucenice Gheorghe, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre!
Tu, Mare Mucenic Gheorghe, care împreună cu cei fără de trup ești și toate le cunoști din timp și carele de purtătorii de nevoință ești cinstit, miluiește-ne pe noi păcătoșii.
Vino, Sfante Gheorghe și luminează mintea mea, pentru ca să cunosc eu păcatele ce le-am săvîrșit; mișcă inima mea ca să mă hotărăsc și să mă îndrept; ajută necredinței și slabiciunei mele și scapă-mă cu harul tău de păcatele cele trupești și sufletești.
Totdeauna numele tău arată înălțimea rânduielilor tale, căci după chemarea lui Dumnezeu, te-ai arătat cu cuviință slujitor vrednic al Cuvântului, Dumnezeu-Omului; de aceea cu laude te fericim pe tine Sfinte Gheorghe, care ai trecere în fața lui Dumnezeu Tatăl.
Binecuvântează-ne pe noi și fă rugăciunile noastre să fie de folos. Amin.”

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, numit si purtatorul de biruinta, este un sfant martir, pomenit de aproape toate Bisericile tradiționale, de obicei pe data de 23 aprilie. Sfantul Gheorghe s-a nascut in Capadocia intr-o familie crestina. In timpul imparatului Diocletian (284-305), s-a inrolat in armata romana si s-a facut in scurta vreme renumit pentru forta, priceperea si vitejia lui in lupta, astfel incat a fost ridicat la rang de ofiter in armata imperiala.

In anul 303, Diocletian a emis un edict de persecutie a crestinilor, care a declansat un imens val de arestari, torturi si crime, toate sub lozinca imperiala „nomen christianorum deleto” (numele crestinilor sa fie sters). Aflat in preajma imparatului si vazand cruzimea de care erau in stare persecutorii, Sfantul Gheorghe a mers de bunavoie in fata lui Diocletian marturisindu-si credinta in Hristos. Uimit de curajul soldatului sau, acesta l-a trimis la inchisoare.

A fost supus unor torturi groaznice, fiind „trecut prin toate vamile muceniciei”, cum se spune in relatarea martiriului Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. Printre cei care au asistat la groaznicele torturi si care, convinsi ca taria si curajul Sfantului tin de o putere nefireasca, s-au convertit la crestinism se numara si sotia lui Diocletian, Alexandra. Intrucat Sf. Gheorghe a respins oferta imparatului de a-i acorda inalte onoruri in schimbul renuntarii la crestinism, Dioclețian a ordonat omorarea prin decapitare a acestuia si a sotiei lui.

De Sfantul Gheorghe, aproape un milion de romani isi aniverseaza onomastica.

La muți ani celor care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe!

surse: AMPress, iasi.inoras.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.