Să nu faci așa ceva pe Twitter! Reţeaua de socializare anunţă măsuri drastice

foto: techspot.com

Twitter a anunţat că va cere adresele electronice sau numerele de telefon pentru a confirma noile conturi ale utilizatorilor, o măsură suplimentară pentru a lupta împotriva activităţilor dăunătoare pe reţeaua de socializare, relatează AFP.

„Este o schimbare importantă pentru a ne apăra împotriva persoanelor care încearcă să profite de deschiderea noastră”, au scris marţi pe un blog responsabilii însărcinaţi cu încrederea şi securitatea din cadrul Twitter, Del Harvey şi Yoel Roth.

Această măsură va fi pusă în aplicare în cursul anului, iar Twitter a promis că se va asigura că schimbarea nu va aduce prejudicii noilor utilizatori.

Încă de la începutul anului Twitter a anunţat măsuri pentru întărirea luptei împotriva programelor informatice de tip ‘bot’ care trimit automat mesaje şi care sunt în bună măsură incriminate pentru răspândirea propagandei, în special politice, pe reţelele de socializare.
Aceste noi reguli „acoperă fisura pe care ei au exploatat-o”, subliniază responsabilii citaţi, care mai afirmă că Twitter a identificat în mai peste 9,9 milioane de „conturi automate sau afectate de tehnici de potenţiale spam-uri” pe săptămână.

„Suntem pe cale să automatizăm unele procedee atunci când detectăm o activitate suspectă, spre exemplu postări în număr foarte mare folosind acelaşi ‘hashtag’ sau chiar ‘@’ (care permite menţionarea unui utilizator – n.r.) fără niciun răspuns venit de la contul menţionat”, au adăugat Del Harvey şi Yoel Roth.

Twitter foloseşte deja programe rezultate din inteligenţa artificială pentru a limita aşa-numitelor ‘programe bot’, însă această nouă abordare urmăreşte să controleze deopotrivă modelele de comportament ale anumitor utilizator şi conţinutul difuzat.

Twitter a recunoscut deja că ‘programele bot’ au fost extrem de prezente pe reţea şi au servit la propagarea de informaţii false şi de subiecte care au creat diviziuni la alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Citeste mai mult pe RTV.NET

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *