Sănătatea noastră și covrigul cel de toate zilele

foto: ZetaBoards
Scăderea nivelului de trai din țara noastră a dus, printre altele, la o creștere a numărului de covrigării.
Poate vă mai aduceți aminte cât de greu găseai un covrig cu 10 ani în urmă? Acum, la orice intersecție găsești minim două covrigării. Sunt deja o prezență obișnuită, putem spune chiar că asistăm la o adevărată „invazie”: în piețe, stații de metrou sau lângă unități de învățământ.
Produsul de bază, covrigul de 1 leu a devenit pentru multă lume micul dejun, prânzul sau gustarea. Mai rău, covrigul nu vine cu nici un beneficiu pentru organism, poate doar cu senzația de sațietate.
Riscul consumului zilnic
Consumat în fiecare zi, în cantități mari, poate aduce serioase probleme pentru sănătate, de la obezitate, la diabet și hipertensiune arterială.
Covrigul, aparent inofensiv, este un amestec de făină, drojdie, sare și apă. Aluatul este frământat bine, după care el este modelat în formă de covrig.
Covrigii trec printr-un proces de fierbere pentru câteva minute în apă cu zahăr, apoi sunt tăvăliți prin mac, sare sau susan și puși în cuptorul electric.
Dar ce spun specialiștii? „În primul rând, favorizează supraponderalitatea și, prin conținutul crescut de zahăr, diabetul. Totodată, pot irita stomacul și colonul prin componența lui indigestă. În plus, prin conținutul mare de carbohidrați, consumați în exces covrigii pot favoriza apariția bolilor de inimă”, a spus Mihaela Costin pentru postul Realitatea TV.
Medicii recomandă consumul cu moderație al acestor produse.
Sursa: activnews.ro