Sănătatea ta poate fi influențată de înălțimea, lungimea picioarelor, circumferința gambelor tale

foto: Airia – Airia Running

1. Inaltimea si longevitatea: Oamenii de stiinta spun ca persoanele care au sub 1,57 m inaltime au sanse mai mari de a trai pana la 100 ani decat persoanele mai inalte. Pentru longevitate, sunt indicate exercitiile cardio, reducerea caloriilor (astfel metabolismul incetineste si celulele mor mai incet), un somn mai indelungat (recomandat persoanelor foarte inalte pentru a duce la degenerarea hormonilor de crestere din organism) si evitarea fumatului.

2. Mirosul si boala Parkinson: Fiecare ar trebui sa-si testeze mirosul. Se face simplu: prin acoperirea ochilor si incercand sa ghiciti, dupa miros, despre ce aliment este vorba (ex: banana, scortisoara, citrice). Pierderea unor mirosuri obisnuite poate fi un semn al bolii Parkinson. Zonele creierului sunt responsabile de toate simturile noastre. Unul dintre ele e cel al mirosului, asociat centrului olfactiv- zona creierului care e lovita prima de boala Parkinson. Acest semn poate aparea chiar cu 7 ani inaintea diagnosticarii, potrivit unor studii.

3. Circumferinta gambelor si riscul de atac cerebral: Cecetatorii francezi au descoperit ca femeile cu gambele mai subtiri de 33 cm in circumferinta (in partea cea mai groasa a gambei) au un risc mai mare de atac cerebral. Este vorba de grasimea subcutanata din gambe. Grasimea din vasele de sange e atrasa si inmagazinata in gambe. Oamenii cu gambe mai mari de 33 cm au mai putina placa pe artera carotida. Astfel de particule de desprind si provoaca un atac cerebral. O solutie simpla, pe langa sport, este consumul de ceai verde (2 cani/ zi).
Mai mult pe sanatate.bzi.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.