Sătenii dintr-o comună vasluiană, supăraţi foc pe piloţii militari. Primar: „Ne-am săturat să tot fim chinuiţi ….

Locuitorii comunei Ştefan cel Mare, judeţul Vaslui, cer să fie luate măsuri împotriva piloţilor avioanelor de luptă care survolează constant localitatea. Sătenii, în funte cu primarul, cred că zborurile avoianelor de luptă au risipit norii de deasupra comunei, iar din acest motiv de luni de zile nu a mai plouat.

Supărare mare în comuna Ştefan cel Mare, judeţul Vaslui. Sătenii sunt foc si pară pentru că aproape zilnic avioane de luptă survolează cerul de deasupra localităţii.

„Domnule, coboară atât de jos de zici că dau stâlpii de înaltă tensiune jos. Apoi urcă în piruietă până sus. Şi vacile pe câmp se sperie, câinii latră întruna”, a spus un cioban din sat.

Şi primarul este revoltat. Acesta va trimite o adresă Ministerului Apărării, prin care va cere ca avioanele să nu mai zboare deasupra comunei.

„Ne-am săturat să tot fim chinuiţi de avioanele militare care cică efectuează antrenamente deasupra comunei noastre. Noi credem că aceşti piloţi îşi bat joc de sătenii noştri, făcând piruiete în aer sau apropiindu-se foarte mult de sol, până aproape de vârfurile stâlpilor de înaltă tensiune. Varianta cu antrenamentele pică, fiindcă dacă ar fi aşa, nu ar face acrobaţii în aer sau piruiete, de zici că a venit bâlciul. Zborurile acestora sperie animalele pe câmp, câinii latră în curţi non-stop. Ieri se adunaseră câţiva norişori de ploaie deasupra noastră şi trăgeam nădejde la o ploaie pe care o aşteptam de trei luni. Normal că de la zborul avioanelor norii s-au risipit şi nu a mai plouat. Peste tot au căzut precipitaţii, numai la noi nu! I-aş întreba pe domnii de la MAPN, de unde au atât cherosen la dispoziţie aceşti piloţi şi de ce părăduiesc banii publici pe zborurile lor în figuri. Ei nu fac antrenamente, ci figuraţie! Eu vorbesc atât în nume personal, cât şi în numele oamenilor din comună, sătui să tot audă de război şi de iminenţa izbucnirii acestuia pe teritoriul nostru. Măcar să ne scutească cu aşa zisele lor antrenamente. Poate să le facă şi în altă parte. Noi la Ştefan cel Mare ne-am săturat”, spune Mihai Moraru, primarul comunei Ştefan cel Mare, potrivit Vremea Nouă.

Ministerului Apărării urmează să transmită un comunicat în legătură cu manevrele efectuate de avioanele de luptă în vecinătatea localităţii din judeţul Vaslui.

Sursa:m.adevarul.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.