Secretele din culorile florilor, care sunt mesajele pe care le pot transmite

foto: www.crestwoodflowers.net

Fie că sunt pentru zile de naștere, zile de nume sau aniversări, fiecare floare oferită, pe langă frumusețea și parfumul natural are și un înteles ascuns pe care încercăm să-l descifrăm. Putem sa vorbim aici despre limbajul, dar cel mai important, culorile florilor. De ce sunt mai importante culorile decat acest limbaj al florilor? Atunci cînd o persoană comandă un buchet de flori, primul lucru care îl observă este culoarea acestora și sentimentele pe care le are în timp ce vede florile.

Culoarea galbenă – Nimic nu alungă melancolia mai bine decît florile de culoare galbenă (nici macar cele roz). Simbolizînd o viață nouă, fericire și zîmbete largi, florile galbene dau viață unui aranjament floral folosite în diverse combinații. Schimbînd iubirea în fericire simplă, galbenul are unul dintre cele mai “deschise” roluri în culorile florilor. De exemplu, un buchet de trandafiri galbeni aduce zîmbetul pe buzele celor mai pesimiști dintre noi.

Culoarea verde – Florile verzi reprezintă legătura dintre natură si sănătate. Un simplu buchet de flori verzi emană prin toți porii prospețime, încadrînd tinerețea și norocul într-un singur moment de fericire. Acest lucru este valabil ăi dacă folosiți flori verzi în combinație cu altele. Culoarea verde inspiră optimism, trezire la viață și reimprospatare și “întinerește” orice aranjament floral. Arătați-le prietenilor că vă interesează sănătatea lor oferindu-le un buchet de trandafiri verzi.

Culoarea albastră – Fiind cunoscute ca alungă cu brio anxietatea, florile albastre sunt mesageri ai păcii. În acest caz, culorile florilor ne duc cu gîndul către o stare de spirit calma. În cazul în care vreți să adăugați un strop de gingașie și liniște apartamentului dumneavoastrș, folosiți flori de culoare albastră. Unele dintre cele mai interesante flori din această categorie sunt trandafirii albaștrii. Aceștia au fost creați în laborator însă acum se găsesc în toate florăriile online.

Culoarea roșie -Dragostea, este probabil cel mai important mesaj pe care florile pot sa-l trimită. Mulți sunt de parere că dacă rosul este mai închis, cu atît dragostea este mai puternică. Florile de culoare roție, dar mai deschise simbolizează o dragoste devotată, loială. Știm cu siguranță că trandafirii roșii, de exemplu sunt cei care transmit cel mai bine mesajul iubirii intre doi oameni, chiar dacă și celelalte flori de culoare roșie sunt la fel de frumoase.

Culoarea roz– Puteți folosi flori roz atunci cînd vreți să impresionați o persoană energică. Recomandăm această culoare pentru părinții care vor să ofere flori copiilor cu ocazia zilelor de naștere. Culorile florilor vă pot ajuta atunci cînd sunteți în pană de timp iar evenimentul se apropie.

Culoarea portocalie – Călduroase dar nu poroasă, florile portocalii combină pasiunea roșului cu fericirea fără limite transmisă de culoarea galbenă. Dacă vreți să lăsați o impresie bună, alegeți un buchet de crini portocalii. În funcție de ce sentiment vreți să transmiteți le puteți combină cu alte culori în buchete mixte. Un aspect important cînd vine vorba despre culorile florilor, este ca acestea pot fi vibrante, pot transmite energie, aducîndu-ne zîmbetul pe buze sau oferindu-ne încredere în forțele proprii.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.