Șeful FBI îi sfătuiește pe oameni să-și acopere camerele web. Oare DE CE?

spy-webcam-2

Foarte mulți oameni nu au acordat atenție problemelor de securitate care ar putea fi cauzate de camerele web de pe laptopurile personale. O dovadă a acestui lucru este faptul că, de curând, Mark Zuckerberg a fost ironizat în mediul online deoarece acoperise cu o bandă camera web și microfonul de pe MacBook-ul său din sediul Facebook.

Dar într-un interviu acordat recent la o conferință organizată de Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale, șeful FBI a recunoscut că și el apelează la aceleași măsuri de securitate pentru a se asigura că informațiile secrete nu ajung la persoanele nepotrivite.

”Dacă intri într-un birou guvernamental, vei vedea că toți avem camere web deasupra monitoarelor personale. Fiecare dintre ele are un fel de capac care le acoperă. Faci asta pentru a nu fi ascultata de către persoanele neautorizate. Cred că acesta este un lucru bun”, a declarat James Comey

Una dintre temele discutate la evenimentul respectiv a fost Internetul Tuturor Lucrurilor, considerat de unii o binecuvântare și de alții un coșmar când vine vorba de securitate. Desigur, unii nu au ezitat să sublinieze ironia situației actuale. În urmă cu mai multe luni de zile, FBI-ul a fost implicat într-o confruntare cu Apple, întrucât compania din Cupertino nu a dorit sa deblocheze iPhone-ul unui terorist, afirmând că ar compromite în acest fel securitatea întregului sistem.

Ulterior, guvernul Statelor Unite nu a mai avut nevoie de ajutorul Apple pentru a ocoli măsurile de securitate prezente în telefonul lui Farook. ”Guvernul a reușit să recupereze cu succes informațiile aflate în iPhone-ul lui Syed Farook, așadar nu mai are nevoie de asistență din partea Apple”, au menționat autoritățile prin intermediul unui comunicat. Aceștia au mai afirmat că guvernul va anula cererea judecătorească ce impunea celor de la Apple să dezvolte un program special care să permită autorităților americane să evite măsurile de securitate instalate de Cupertino în fiecare iPhone.

sursa: aparatorul.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.