Semnele timpurii ale diabetului pe care nu ar trebui să le neglijezi

In lumea contemporana, una dintre cele mai comune boli in randul populatiei este diabetul zaharat, care se dovedeste a fi o afectiune destul de grava. Multi oameni gresesc enorm, atunci cand cred ca stiu totul despre aceasta problema de sanatate.

Doar putini medici stiu sa recunoasca semnele de avertizare precoce ale diabetului zaharat. Predispozitia genetica, stilul de viata si de nutritie sunt principalii factori de dezvoltare a acestei boli. Cei mai multi dintre oameni cunosc doar simptomele cele mai obisnuite ale diabetului, astfel incat, in acest articol ne vom concentra pe unele dintre semnele ascunse, pe care doar putini le recunosc si pe care majoritatea lumii le ignora.Pentru a preveni viitoarele complicatii, trebuie sa cunoasteti semnele ascunse ale bolii.

Simptome timpurii ale diabetului zaharat:

  • Senzatie constanta de mancarime si iritatie. Este posibil sa simtiti mancarimi ale pielii, aceasta devenind uscata. Acest lucru se datoreaza faptului ca diabetul zaharat slabeste circulatia sanguina si apare malnutritia pielii. In cazul in care cremele hidratante nu ajuta, consultati medicul si verificati-va nivelul glicemiei.
  • Pielea incepe sa arate urat

Procesul de inaintare in varsta duce la aparitia ridurilor si la deteriorarea pielii. Cu toate acestea, aparitia unor pete intunecate pe piele, in special in zonele genunchilor, gleznelor si spatelui, poate fi un indicator al diabetului zaharat.

Aceste manifestari sunt datorate afectiunii numite acantosis nigricans, care este in stransa legatura cu cresterea cantitatii de zahar din sange. Aceasta problema se poate rezolva prin slabire si tratarea pielii din zonele afectate cu unguente prescrise de medicul dermatolog.

  • Pierderea auzului

Diabetul zaharat va poate afecta auzul. Pierderea auzului se poate datora prediabetului, conform unui studiu realizat de National Institutes of Health. Prediabetul se caracterizeaza prin cresterea nivelului glicemiei si pierderea auzului in procent de aproximativ 30%.

Cercetatorii considera ca acest fenomen se datoreaza faptului ca diabetul zaharat distruge vasele de sange si nervii de la nivelul urechii. Deci, in loc sa cresteti in mod constant volumul televizorului, consultati medicul si faceti investigatiile necesare.

  • Imbunatatirea sau inrautatirea vederii

Daca sunteti obligati sa eliminati ochelarii pentru a reusi sa cititi ceva, este foarte posibil sa aveti nivelul glicemiei ridicat.

Diabetul este deseori asociat cu slabirea vederii, dar, in unele cazuri se constata o imbunatatire a acesteia. Acest fenomen are loc din cauza unor modificari ale nivelului fluidului ochilor, cauzate tot de diabet.

Orice modificari de vedere trebuie monitorizate cu atentie si raportate medicului, fie ca este vorba de slabiri sau de imbunatatiri ale acesteia.

Sursa: planetapamant.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.