Sfaturi pentru înlăturarea stărilor de epuizare de la Maria Treben, metode naturale care au darul de a stopa fenomenul îmbătrânirii

foto: swedenbitter.org

În multe cazuri, oboseala este o stare caracteristică fenomenului îmbătrânirii. Dar ea poate fi cauzată și de o lipsă de fier din corp sau de un efort prelungit, fizic sau intelectual. Unele plante medicinale au darul de a înlătura stările de epuizare, efectul fiind mult mai bun dacă acestea sunt proaspete

Cura cu urzici

Urzica este cea mai bună plantă pentru remedierea acestei probleme, deoarece conțin mult fier și poate mări capacitatea de efort.

Mai ales primăvara se poate face o cură de o lună cu ceai de urzică. Dacă plantele sunt proaspete, se pune o mână de urzici (frunze și tulpini) la infuzat într-o cană cu apă clocotită și se lasă 30 de secunde.

Se bea o cană de ceai dimineața, cu înghițituri mici, și alte două căni pe parcursul zilei. Mai practic ar fi pentru cei care merg la serviciu sau călătoresc, să păstreze rația de ceai pentru o zi într-un termos.

Acest ceai poate fi “aromat” cu puțină mentă sau sau mușețel. Aceste plante schimbă puțin gustul oarecum neplăcut al urzicii. De altfel, menta și mușețelul sunt alte două plante recomandate pentru alungarea stării de oboseală.

Ceai de mentă

Se pune 1 linguriță de mentă la infuzat într-o cană de apă clocotită. Se strecoară și se beau până la 3 ceaiuri pe zi, cu înghițituri mici.
Ulei de mușețel

Acest ulei poate elimina oboseala membrelor, de aceea se va folosi extern sub formă de masaj. Se ung picioarele și mâinile cu ulei de mușețel seara, înainte de a merge la culcare. Uleiul de mușețel se poate prepara și acasă: florile se pun într-un borcan de sticlă și peste ele se toarnă ulei (cât să le acopere); se închide ermetic și se lasă la loc călduros 3 săptămâni, apoi se strecoară.

Băi de șezut

Acest remediu revigorant este util în cazuri de oboseală foarte mare. Se amestecă în părți egale cimbru, roiniță și barba-ursului. Se iau 100 g de amestec de plante și se pun la înmuiat într-o găleată cu 5 litri de apă rece. Se lasă 12 ore, apoi se încălzește și se strecoară. Maceratul rezultat se toarnă în apa din cadă (acesta nu trebuie să depășească zona rinichilor). Se stă în apă 20 de minute, apoi se îmbracă direct corpul cu un halat gros, fără să se șteargă pielea. Se stă în pat o oră pentru a transpira.

Mic bitter suedez

Maria Treben recomanda tuturor celor obosiți, epuizați sau extenuați din cauza unor călătorii lungi sau al unui efort intelectual prelungit să folosească micul bitter suedez. Se pune puțin bitter într-un pahar, se diluează cu puțină apă și apoi se aplică pe frunte, pe pleoapele închise și după urechi. Nu aplicați bitter nediluat pe piele, deoarece poate arde și cauza iritații. Acest remediu ajută la înlăturarea rapidă a stării de oboseală.

Sursa: lataifas.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.