Sfaturi prețioase care vor ajuta să vă recăpătați vederea

foto: ecology.md

Legea fundamentală a științelor medicale cu privire la mușchi este: „Dacă nu îi folosiți, ei vor deveni slabi”. Acest lucru se întâmplă și în cazul ochilor: Dvs. stați în fața monitorului în cea mai mare parte a zilei și nu utilizați mușchii ochilor necesari pentru a privi în departare. Astfel apare miopia modernă.

Dacă, în același timp, începeți să purtați ochelari, atunci situația începe să se agraveze mult mai repede, dar nu în avantajul Dvs. De ce? Ochii cu ochelari se ”încordează” și mai puțin, ei nu mai au necesitatea să se focalizeze la ceva, respectiv să se încordeze. Astfel, pentru a inversa procesul, trebuie să atrenați mușchii ochilor și să-i păstrați în tonus.

Iată cele mai bune 9 modalități de a face acest lucru:

1. Evitați supraîncordarea ochilor pe parcursul zilei. La fiecare 2-3 ore, închideți ochii pentru câteva minute și savurați liniștea.

2. Există 16 exerciții de bază și bine-cunoscute pentru ochi. Făceți-le în fiecare zi în ordinea corespunzătoare.(le gasiti pe internet)

3. Dacă purtați ochelari și reduceți treptat din timpul purtării. Scoteți-i cât mai des.

4. Masați-vă ochii cu mișcări circulare moi. Pentru a apăsa pe globul ocular, cel mai bine este să utilizați degetul mijlociu și cel arătător. În acest proces, ar trebui să simțiți presiune, dar nu durere.

5. În timpul plimbării în aer liber, încercați să priviți cât mai des undeva în depărtare, nu spre picioare.

6. Beți suc de morcovi cât mai des posibil. Este de dorit în fiecare zi.

Și dacă doriți un efect maxim, adăugați în pahar o picătură-două de ulei de măsline: nu va schimba gustul, dar este ideal pentru asimilarea substanțelor necesare pentru ochi.

7. Când vă simțiți ochii obosiți, clătiți-i cu apă caldă.

8. Nu stați în fața ecranelor calculatoarelor, smartphone-urilor sau televizoarelor cel puțin cu două ore înainte de culcare.

sursa: ecology.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.